Presentació de la 4a Trobada de joves emprenedors d'Andorra la Vella. (Foto: A.S.)
Empresa

Assessorament personalitzat per a joves emprenedors

Andorra la Vella posarà en marxa una prova pilot de mentors per resoldre problemes i neguits als nous empresaris

Andorra la Vella.- En el marc de la 4a Trobada de joves emprenedors d'Andorra la Vella que es celebrarà el dissabte 12 d'octubre al Centre de congressos, el comú ha presentat una prova pilot sobre mentors que preveu que estigui en marxa el pròxim mes de novembre.  Alain Cabanes, conseller de Joventut, Esports i Participació Ciutadana, considera que cal "fer un seguiment als projectes dels joves emprenedors" i per aquest motiu, "llencem un assessorament". Cabanes ha explicat que en el transcurs d'aquest darrer trimestre de l'any, el Servei de Joventut oferirà al voltant d'uns dos o tres cops al mes un servei de mentors a la Central, "on el jove emprenedor podrà anar directament allà i disposar d'una persona de referència per resoldre qualsevol mena de dubte que tingui" amb el seu nou projecte. A més, tothom qui vulgui tindrà a l'abast un assessorament en línia i telefònic perquè pugui tenir una resposta immediata pel seu problema, ha afegit el conseller. "Si veiem que la prova pilot funciona, ho pressupostaríem pels següents anys amb noves incorporacions".

A la trobada del dia 12, ja hi haurà la possibilitat que vuit joves emprenedors d'Andorra la Vella  puguin disposar de mentors de mitja hora amb Josep Mas Font o Lluís Godayol Gené, dos reconeguts empresaris i formadors, de les 15.30 a les 17.30 hores. A banda, també hi haurà una xerrada per tractar un dels temes que costa més als joves, tal com ha explicat en la presentació, Pere Montes, ponent de la trobada, com és el finançament. "Portem Lluís Godayol, inversor i emprenedor reincident que parlarà d'altres formes de finançament com l'economia col·laborativa".

Durant la jornada, Joan Gonfaus, coordinador del Taller d'emprenedors d'Andorra, explicarà les opcions que pot oferir el Govern, "ja que hi ha un servei a la petita empresa", ha comentat Montes, qui a més, ha explicat que també hi haurà una xerrada a càrrec d' Aleix de Castellar, creador i CEO de MyPoppins, per conèixer la seva experiència. Tots els actes de la trobada són totalment gratuïts i hi haurà un dinar amb tots els participants que conclourà amb una taula rodona d'emprenedors per compartir les seves vivències. Per accedir a la trobada s'ha de fer una inscripció prèvia al web del Servei de Joventut, ja que les places són limitades, ha explicat el conseller, qui ha finalitzat la presentació explicant que "el comú ha atorgat ja vora de 70.000 euros en subvencions pels nous empresaris" i que enguany "ja s'han doblat les sol·licituds, arribant a 22 joves".