Maleta ONE. (Foto: Jey&em)
Empresa

L'andorrà Marc Sapetti, impulsor de la maleta del futur

Incorpora carregador per a dispositius mòbils i sistema antirobatori

Andorra la Vella.- Marc Sapetti, cofundador de l'empresa Jey&em, ha inventat una maleta que disposa de tota mena de tecnologia per fer els viatges més còmodes. Rep el nom d'ONE, i incorpora un escriptori amb un carregador per a mòbil i tauleta i un sistema antirobatori de màxima seguretat. Tots aquests elements venen integrats gràcies a un sistema magnètic que es pot acoblar i desacoblar fàcilment, d'aquesta manera, i tal com ha explicat el seu impulsor, "tindrem tot allò que necessitem a l'abast, un tot en un". Cal recalcar que la bateria de la qual disposa, a banda de poder ser extreta, és apta per ser utilitzada a l'interior d'un avió i no suposa cap perill, tot el contrari d'altres aparells, que en molts casos veuen limitada la seva entrada en aquests mitjans de transport. A la part interior, té dos compartiments completament independents i una segona bossa de fàcil accés. Està fabricada amb materials i components d'alta gamma: rodes japoneses silencioses, el cos és de policarbonat lleuger, i la part on hi aniria el portàtil és de teixit impermeable.

Totes aquestes funcions permeten una gran flexibilitat durant el viatge, ja que com ha explicat Sapetti, "combina els beneficis d'una maleta tradicional amb el d'una maleta per a portàtil". D'altra banda, recalca que aquest producte "posaria punt final a un problema al qual hem de fer front quan viatgem, ja que a banda de tenir tot allò que utilitzem a mà i d'una manera endreçada, l'espai que ocupa es mínim". Una altra peculiaritat del producte, segons Sapetti, "és que està fabricada amb materials molt resistents al pas del temps, i és respectuós amb el medi ambient". A banda d'estar disponible amb dos colors (negre i gris), és personalitzable, gràcies a una placa metàl·lica a la qual se li pot gravar el nom del propietari.

Actualment, Jey&em ha obert una campanya de Crowdfunding, i en aquest sentit, el seu cofundador assegura que "el producte ja està desenvolupat i en procés de fabricació, i la campanya servirà per poder fer una promoció a posteriori en condicions". Sapetti, nascut a Andorra, va estudiar disseny a Barcelona. El 2016 va anar a Londres, on va rebre formació professional com a dissenyador. Posteriorment va viatjar a Suïssa, on hi viu actualment amb la seva parella i la seva filla. Dissenya productes de tota mena, tots ells amb l'objectiu de fer la vida més fàcil al consumidor.