El director de Màrqueting de Pyrénées, Ronald Cabrera i el portaveu d’Andorra Telecom, Carles Casadevall. (Foto: M. R. F.)
El director de Màrqueting de Pyrénées, Ronald Cabrera i el portaveu d’Andorra Telecom, Carles Casadevall. (Foto: M. R. F.)
Empresa

Un taller de Pablo Oshiro al Torneig Nacional del Cub de Rubik

L'esdeveniment s'emmarca dins del calendari internacional de la World Cube Association

Andorra la Vella.- De la mà del grup Pyrénées i Andorra Telecom arriba al Principat la quarta edició del Torneig Nacional del Cub de Rubik d’Andorra. La competició se celebrarà al Fòrum de l'FNAC el dissabte 30 de novembre amb una previsió de seixanta participants, majoritàriament de nacionalitat andorrana, espanyola i francesa. La novetat d'enguany recau sobre la figura de Pablo Oshiro, que impartirà un taller el 9 de novembre on ensenyarà com resoldre de manera efectiva el cub de Rubik. Oshiro ha estat doble campió d’Espanya en la modalitat Megaminx. El taller, obert a tot el públic, tindrà lloc el dia 9 de novembre, de les 18 a les 20 hores, al Fòrum de l'FNAC.

L'esdeveniment s'emmarca dins del calendari internacional de la World Cube Association, i comptarà amb deu disciplines diferents. En aquest sentit, es mantindrà l’aposta per les variants més tradicionals sense renunciar a l’espectacle que ofereixen les modalitats a cegues o amb una única mà. El director de Màrqueting de Pyrénées, Ronald Cabrera, ha assegurat que "és sorprenent el fet de veure els temps en els quals els participants resolen el complex misteri del cub Rubik". Des d'Andorra Telecom, el seu portaveu, Carles Casadevall, ha destacat aspectes molts positius que giren al voltant d'aquesta tradicional joguina, destacant per sobre de tot "l'evolució intel·lectual en les persones que l'utilitzen".

Andorra Telecom inscriu aquesta col·laboració dins el suport a activitats formatives en ciència i la tecnologia i que ja té com a referències esdeveniments de robòtica orientats als joves com són a Micro First Lego League (MFLL) o la World Robotic Olympia (WRO). Pel que fa a Pyrénées, l’organització d’aquest torneig forma part del projecte de l'FNAC de dinamització amb activitats culturals i d’oci. Les  inscripcions es poden realitzar fins el dijous 28 de novembre a l’adreça. La quota de registre és de 2 euros.

Pel que fa als premis, un d'ells anirà a càrrec del mateix FNAC, en aquest cas serà pel guanyador de la competició. Els tres restants, destinats a la segona, tercera i quarta posició, seran atorgats per Andorra Telecom.