Jordi Torres, ministre d'Ordenament Territorial. (Foto: M. R. F.)
Fotografia de grup entre personalitats i impulsors del projecte. (Foto: M. R. F.)
Sector públic

La construcció d'una voravia unirà les poblacions de la Massana i Arinsal

Ha estat la proposta guanyadora de la tercera edició del Pressupost participatiu

Tal com ha anunciat  Jordi Torres, ministre d'Ordenament Territorial, el projecte guanyador de la tercera edició del Pressupost participatiu ha recaigut sobre en la construcció d'una voravia a la CG4 i CG5, que uneixi les poblacions de la Massana i Arinsal, passant per Erts. El projecte, que compta amb una partida de 300.000 euros, ha obtingut un total de 964 vots, per davant de la segona proposta, la instal·lació de plaques solars als edificis públics, que ha obtingut 448 vots. Torres ha recalcat que aquesta voravia millorarà la seguretat del trànsit d'aquelles persones que facin el tram entre les dues poblacions. La Massana és l'única parròquia que no disposa d'un tram específic que uneixi dues zones mitjançant una via que no sigui la carretera.

Aquesta proposta va quedar en segona posició durant l'anterior edició del Pressupost participatiu, i ha estat l'única que any rere any s'hi ha presentat. En l'acte hi han estat presents dos dels impulsors del projecte, els quals han rebut un diploma de la mà del ministre.

Els arbres de vent, ja en marxa

La proposta guanyadora de la campanya del Pressupost participatiu del 2018 va ser  Arbres de vent, un sistema d'energia eòlica renovable mitjançant instal·lacions que simulen arbres. Va ser presentada per un professor de l'escola andorrana de primera ensenyança d'Andorra la Vella, com a resultat d'un treball fet a l'aula sobre les energies renovables. Torres ha anunciat que finalment ha tingut un cost de 344.000 euros i que aquest dimarts es farà la comanda del arbres. Segons el ministre, cap a mitjans o finals de febrer es farà la seva presentació pública.