L'edifici d'Andbank. (Foto: Andbank)
Sector financer

Andbank celebra la 2a Jornada per a assessors independents d’inversions

L’entitat se centra en les implicacions de la normativa europea MiFID II, que entrarà en vigor a Andorra a 2021

Andorra la Vella.- Andbank va organitzar el 5 de novembre la 2a Jornada per assessors independents d'inversions, un esdeveniment que dona continuïtat a la celebrada al mes de març i que va comptar amb quinze d'aquests professionals del Principat. En aquesta ocasió, els IFAs aplegats per l'entitat van compartir amb el director de Regulació i Mercats d'Andbank, Ivan Rodríguez, les implicacions de la normativa europeu MiFID II, en vigor des de 2008 als països membres de la Unió Europea, però que serà efectiva a Andorra a partir del 31 de desembre del 2021.

La jornada va iniciar-se amb una sessió d'anàlisi a càrrec d'Àlex Fusté, economista en cap d'Andbank, que va fer una valoració general i un exercici de projecció sobre quin serà el comportament en els propers exercicis dels principals mercats financers globals.

El bloc central, titulat 'MiFID II, una oportunitat?', va posar en relleu una panoràmica d'aquesta nova regulació, que preveu abordar, per exemple, la relació entre el client i les entitats financeres, però que dedica un dels seus apartats centrals als assessors i estableix precisament diferències entre aquells associats a una entitat i els independents. A aquests últims, se'ls establiran requisits, per exemple, a l'hora de cobrar primes o incentius de les companyies emissores de productes financers per garantir una independència real, així com requisits tecnològics per tal d'acreditar l'adequació de l'assessorament dins el perfil inversor del client o l'obligatorietat de què acreditin un cert nivell de formació financera i llicències dins el territori andorrà.

Segons Rodríguez, ''MiFID II vol, en definitiva, aprofundir en la protecció dels inversors del reglament homònim anterior, i els seus requisits de transparència afectaran naturalment a totes les baules de l'assessorament financer".

Un cop abordades les implicacions de MiDIF II pels IFAs, la sessió va cloure amb un bloc sobre noves propostes d'inversions, a càrrec de Jordi Riera, general manager d'Andbank Asset Management, i Paras Bhagtani, director Product Manager & Investiment Analyst de l'entitat, on es va abordar com continuar oferint productes amb rendibilitats atractives en un entorn de tipus d'interès molt baixos a través, per exemple, de fons de la mateixa Andbank.