Divendres 26 d'abril de 2024
|
00:26 H
Públic assistent en l'esdeveniment informatiu sobre les dades de l'acord amb VISA.
Públic assistent en l'esdeveniment informatiu sobre les dades de l'acord amb VISA. (Foto: M. R. F.)
Jordi Gallardo, ministre d'Economia i Empresa, amb Marc Galabert, secretari d'Estat d'Economia.
Jordi Gallardo, ministre d'Economia i Empresa, amb Marc Galabert, secretari d'Estat d'Economia. (Foto: M. R. F.)
Sector financer

Els qatarians, els turistes que fan les compres més cares

Escaldes-Engordany.- Segons indica l'informe de dades referent a l'acord amb VISA, la major part de transaccions efectuades a Andorra per part dels turistes provenen d'aquells amb nacionalitat espanyola i francesa. D'altra banda, cal destacar que les transaccions amb imports més elevats són dels qatarians. Actualment, més del 60% de les transaccions de pagament que es fan són mitjançant targetes VISA, la resta recauria sobre l'efectiu i altres tipus de targetes. També, durant el període comprès entre maig del 2018 i fins a l'abril del 2019, el total de transaccions efectuades amb aquesta modalitat ascendeix a 925,6 milions d'euros, la qual cosa suposa una mitjana de pagament amb targeta de 157,9 euros.

Tal com ha recordat Jordi Gallardo, ministre d'Economia i Empresa, a banda de descriure aquest acord amb VISA com "estratègic i innovador", ha explicat que té, com a principal objectiu, "analitzar el perfil dels turistes, així com el seu comportament al Principat i subministrar dades als agents econòmics per tal que sàpiguen com actuar davant de determinades situacions". A banda, aquesta base de dades permet fer un estudi exhaustiu d'Andorra comparant-la amb els països veïns i tanmateix poder fer una reorientació, si escau, de l'oferta comercial. Gallardo ha anunciat que aquesta base de dades ha tingut un cost de 144.000 euros, i d'aquests, més del 50% ha estat a càrrec de VISA, "ja que l'empresa tenia especial interès a fer un estudi d'aquesta magnitud". Marc Galabert, secretari d'Estat d'Economia, ha explicat que en cap cas se subministren dades que vulnerin la privacitat de les persones i que només s'ofereixen aquelles que estan dins de l'acord signat.

Des d'Actua Tech, que és l'empresa que actualment està treballant en el projecte d'elaboració de la base de dades, han recalcat que ja fa més d'un any que s'està treballant no només amb les dades de VISA, sinó també amb altres agents econòmics importants, com és el cas d'Andorra Telecom. En aquest últim cas, es pot fer una anàlisi de termes de mobilitat i els hàbits de desplaçaments. Totes les dades són de caràcter públic i estan a disposició d'aquelles associacions representades i amb una periodicitat trimestral.

Notícies relacionades