La presentació d'aquest dijous. (Foto: FEDA)
Consum

FEDA presenta el futur projecte de cogeneració i xarxa de calor als veïns del Pas de la Casa

Durant la reunió s’han donat els detalls del projecte i s’han resolt els dubtes que s’han exposat

Encamp.- El director general de FEDA, Albert Moles, i el director de FEDA Ecoterm, Jordi Travé, han presentat aquest dijous al vespre el projecte de cogeneració i xarxa de calor als veïns del Pas de la Casa. L’objectiu d’aquesta trobada ha estat presentar el projecte a tots els ciutadans interessats, però sobretot poder escoltar els dubtes que els veïns de la parròquia podien tenir al respecte.

Durant la reunió s’han donat els detalls del projecte i s’han resolt els dubtes que s’han exposat. Igualment, s’han indicat alguns dels terminis previstos de desenvolupament del projecte, que inclouen que a l’hivern del 2021/2022 es pugui començar a oferir calor als edificis connectats de la primera fase.

Després de la signatura de la cessió del terreny per part del comú d’Encamp per instal·lar la central de cogeneració a la sortida del poble, FEDA ha estat treballant en el desenvolupament del projecte. Així, actualment ja està en fase avançada i està previst començar a tramitar les llicències i permisos de construcció durant els primers mesos del 2020.

El projecte impulsat per FEDA consisteix en la construcció d’una central de cogeneració i xarxa de calor per abastir de calefacció i aigua calenta tots els edificis del Pas de la Casa que s’hi vulguin connectar. Es tracta d’un sistema de calefacció alternatiu al gasoil i a la calefacció elèctrica i que ofereix un servei més eficient, sostenible i confortable per als clients.

La xarxa, que partirà de la central de cogeneració on es produirà alhora energia elèctrica i energia tèrmica, serà la primera en incorporar la biomassa com a font d’energia, i també comptarà amb gas natural liquat. D’aquesta manera, a més d’oferir un servei de calefacció, es contribueix a incrementar la producció d’energia elèctrica nacional.