Façana de la seu central de Crèdit Andorrà. (Foto: Arxiu ANA)
Sector financer

Crèdit Andorrà integra Caser Seguros en el negoci assegurador de vida del grup financer

Es tracta d'una aliança estratègica per impulsar el negoci, el creixement i la generació de valor afegit per als clients

Andorra la Vella.- Crèdit Andorrà i Caser Seguros han arribat a un acord pel qual la companyia espanyola entra a formar part del negoci assegurador de vida del grup financer a Andorra. L'acord és una aliança que té com a objectius impulsar el negoci assegurador, el creixement i la generació de valor afegit per als clients. El projecte conjunt permetrà fer front amb competitivitat als reptes del sector a llarg termini. Tot i això, en un entorn marcat pel procés de transformació globals dels sectors financer i assegurador, i per reptes importants com les noves normatives reguladores europees Basilea III i Solvència II per a entitats asseguradores, així com la llei d'ordenació i supervisió d'assegurances i reassegurances d'Andorra, que adapta la regulació del sector als estàndards europeus i internacionals.

El conseller executiu i director general del Grup Financer Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, ha explicat que "el negoci assegurador és i continuarà sent un pilar estratègic per al grup, ja que les assegurances són una activitat complementària a la naturalesa del negoci bancari. Aquest acord ens permetrà desenvolupar un projecte conjunt entre dues companyies de referència, en què sumarem capacitats i talent per garantir i liderar el creixement futur".

Per la seva banda, el director general de Caser Seguros, Ignacio Eyriès, ha destacat, d'una banda, les capacitats i el coneixement de l'asseguradora en la distribució bancasseguradora i, de l'altra, la diversificació i la innovació de la seva proposta en la banca vida. "És, a més, el primer acord que signem a Andorra, on esperem intensificar la nostra activitat", ha afegit.

Arran d'aquest acord, Crèdit Andorrà tindrà el 49% del capital de CA Vida Assegurances i Caser Seguros serà el titular del 51%. D'altra banda, Crèdit Andorrà mantindrà el 100% del capital de Crèdit Assegurances (vida estalvi, plans de jubilació i pensions).

L'operació està pendent d'obtenir les autoritzacions dels respectius supervisors, què són la direcció general d'Assegurances i Fons de Pensions i l'Autoritat Financera Andorrana (AFA).

Crèdit Assegurances

Fruit d'aquest acord, la cartera de Crèdit Assegurances, companyia líder a Andorra en assegurances de vida, se segrega en dues noves companyies. D'una banda, Crèdit Assegurances per a plans d'estalvi i pensions, participada al 100% per Crèdit Andorrà. De l'altra, CA Vida Assegurances, participada per Caser Seguros i Crèdit Andorrà.

CA Vida Assegurances serà una companyia especialitzada en vida i risc. Per la seva banda, Crèdit Assegurances focalitzarà l'activitat en els productes de vida estalvi, plans de jubilació i plans de pensions. Es mantindran sense canvis l'oferta de productes i serveis, l'estructura comercial a través de les oficines de Crèdit Andorrà, l'oficina asseguradora i les corredories.