Jordi Gallardo en la seva visita a Israel. (Foto: Govern d'Andorra)
Gallardo durant la seva visita al centre internacional Gordon College of Education. (Foto: Govern d'Andorra)
Sector públic

Andorra i Israel impulsen un conveni de no doble imposició

Gallardo s’ha reunit aquesta setmana amb el seu homòleg israelià per tal de cooperar en estratègies per atreure capital estranger

Andorra la Vella.- El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, s'ha reunit aquesta setmana a Israel amb el ministre d'Economia i Indústria, Eli Cohen, per tal d'explorar col·laboracions entre els dos països en l'àmbit econòmic. Durant la trobada han acordat impulsar les negociacions per a un conveni de no doble imposició (CDI) entre els dos estats com a instrument facilitador per a la diversificació econòmica d'Andorra. A més, han acordat cooperar en estratègies d'atracció de capital estranger i en el camp de la tecnologia.

Gallardo ha mantingut diverses trobades amb fons d'inversors, empresaris locals, professionals del sector Fintech i empreses de ciberseguretat, als quals ha exposat les oportunitats de negoci que Andorra ofereix en diversos sectors. Així, a banda de la trobada amb el seu homòleg, Gallardo també ha tingut diverses reunions amb membres del parlament israelià, on entre altres temes han pogut abordar la situació política i econòmica d'Andorra.

D'altra banda, el ministre ha aprofitat l'estada per iniciar noves relacions amb diverses entitats de referència com és el cas de l'Institut d'Innovació d'Israel. El ministre ha tingut l'oportunitat de trobar-se, durant la seva participació en el congrés Health IL, un congrés bianual que se celebra a Tel Aviv on es concentren les principals 'start-ups' tecnològiques del sector de la sanitat, amb el director executiu Jonathan Menuhin, amb el qual ha acordat impulsar les relacions entre l'Institut israelià i ActuaTech.

Pel que fa a l'àmbit de la tecnologia, durant la seva visita al centre internacional Gordon College of Education, el ministre ha manifestat la voluntat d'arribar a un acord amb aquesta institució capdavantera en tecnologia educativa per tal d'explorar els seus models i compartir les seves experiències d'innovació. També ha tingut l'oportunitat de trobar-se amb el rector de la Universitat Hebrea a Jerusalem, Barak Media, amb el qual han plantejat la possibilitat d'assolir un acord d'intercanvi d'experiències amb la Universitat d'Andorra.

La visita s'ha realitzat en resposta a la invitació de la Cambra de Comerç Multilateral entre Iberoamèrica i Israel, per tal de participar en la tercera edició del Concert de la Pau. Entre els principals actes d'homenatge, Gallardo ha realitzat l'encesa de la flama en memòria de les víctimes de l'holocaust al Museu Yad Vashem.