Frontera d'Andorra amb Espanya. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Les importacions de béns sumen més de 127 milions d'euros

Les exportacions presenten una variació mensual positiva del 5,3%

Andorra la Vella.- El departament d'Estadística ha publicat aquest dilluns les dades referents a les importacions de béns durant el mes de novembre, les quals han sumat 127,87 milions d'euros, amb una variació percentual del -9,6% respecte al mes de novembre de l'any anterior. En cas d'excloure el sector energètic, la variació de les importacions passaria a ser d'un -9,1%. En aquest sentit, els productes de joieria han estat els que han presentat un nombre d'importacions més baixes, situant-se en aquest cas en un -7,1%. Pel que fa a les exportacions de béns, han sumat 11,63 milions d'euros, fet que representa una variació percentual del +5,3% respecte al mateix mes de l'any anterior. La construcció i el sector de begudes alcohòliques i tabac, són els menys exportats, representant un -3,6% i un -3,5% respectivament.

Pel que fa a l'acumulat dels darrers dotze mesos, les importacions han tingut un valor de 1.371 milions d'euros, la qual cosa representa una variació percentual del -0,2% respecte a l'acumulat del període anterior. En aquest cas, excloent-hi el sector energètic, les importacions en valor representen un increment del 0,1% respecte al mateix període de l'any passat. Pel que fa a les exportacions, han tingut un valor de 114 milions d'euros, amb un augment del 2,6%.

Un total de 14,46 milions de litres al novembre

La importació de carburants durant el mes de novembre ha estat de 14,46 milions de litres, fet que suposa una variació percentual negativa del -3,0% respecte al mes de novembre de l’any anterior. De gener a novembre del 2019 la importació dels carburants ha estat de 164,69 milions de litres, donant una variació percentual del -2,8% en contraposició al mateix període de l'any 2018. Al llarg dels darrers dotze mesos, la importació de carburants ha estat de 182,61 milions de litres, el que suposa una variació negativa del -2,4% respecte als 187,17 milions de litres importats durant el mateix període anterior.