Logotip de Google. (Foto: Arxiu)
Empresa

Sonos denuncia a Google per plagi

L'acusa d'haver infringit almenys cinc de les seves patents

Andorra la Vella.- El fabricant nord-americà Sonos ha presentat aquest dimarts una demanda contra el gegant Google, en la qual se l'acusa d'haver plagiat la tecnologia dels seus altaveus intel·ligents i haver violat les seves patents, coincidint amb la celebració de la fira electrònica de consum de Las Vegas. Segons ha explicat a EFE el conseller delegat de Sonos, Patrick Spence, "Google ha estat copiant de forma conscient i descarada la tecnologia patentada en la creació dels nostres productes d'àudio".

En total, Sonos acusa l'empresa del cercador en línia més utilitzat del món d'haver infringit cinc de les seves patents, entre elles una que permet als usuaris d'altaveus intel·ligents escoltar música mitjançant aparells que es troben en diferents habitacions de forma simultània. D'altra banda, la companyia denunciant ha demanat a la Comissió Internacional de Comerç que prohibeixi la venda d'ordinadors portàtils, telèfons i altaveus fabricats per Google als Estats Units.

Aquest mateix dimarts, en el marc de la fira CES, Google va anunciar que ha desenvolupat la tecnologia perquè el seu assistent personal, 'Google Assistant', pugui llegir pàgines web en veu alta als usuaris, i s'espera que estigui disponible per al públic ben aviat. Segons la companyia, n'hi haurà prou amb dictar-li al telèfon "Hola Google, llegeix-lo" o "Hola Google, llegeix aquesta pàgina" quan es tingui obert al navegador, per exemple, un article d'un diari digital perquè l'assistent comenci la lectura.