La pàgina web de 2gether. (Foto: 2gether)
Innovació

L'empresa espanyola 2gether comença a operar amb criptomonedes a Andorra

Des de la societat destaquen els avantatges d'estrendre el mercat al Principat

La plataforma financera col·laborativa 2gether comença el 2020 expandint les seves operacions amb criptomonedes a Andorra, Mònaco i San Marino, després de ser present a diversos països de la Unió Europea. 2gether és una iniciativa espanyola fundada per Salvador Casquero i Luis Estrada, professionals amb una àmplia trajectòria en el sector financer i amb gran experiència com a impulsors de negocis digitals. L'empresa compta en el seu accionariat amb antics alts directius de BBVA, JP Morgan i Banco Santander, i treballa amb diversos experts com la consultora AT Kearney, KPMG Espanya, els despatxos d'Uría Menéndez i Finreg360 com a assessors legals pel que fa a emissió de la seva pròpia moneda '2GT', llicències o prevenció de blanqueig de capitals. D'altra banda, també compta amb BI Geek com a consultora tecnològica altament especialitzada en tecnologies exponencials.

Després de la seva obertura a Espanya, el 2019, la seva gran fita va ser estendre la seva activitat als dinou països de la zona euro i superar els 10.000 clients. "Aquesta tendència de creixement i aquests indicadors de rendiment ja posicionarien 2gether com una 'fintech' prometedora, i la nostra visió per personalitzar i millorar radicalment les economies personals a través del poder de la 'blockchain' i la cripto ens converteix en forts candidats per liderar la indústria dels serveis financers en l'economia de el futur", explica Ramón Ferraz, CEO de 2gether.

"Creiem que estendre els nostres serveis en mercats com el d'Andorra suposa un avantatge, ja que és un país amb grans oportunitats per als emprenedors, tant a nivell de fiscalitat com de competitivitat i, amb una tradició i fortalesa financera especial que es pot veure no només en la repercussió internacional dels seus bancs, sinó també en la creació de 'fintechs' que estan tenint molt impacte. És el cas d'Andbank amb MyInvestor, que va tancar 2019 amb una ronda de finançament de 20 milions d'euros ampliant les seves vies de negoci en el mapa financer espanyol. Andbank està innovant en el nou marc financer, en què 2gether està capitanejant la criptoeconomia amb un model disruptiu a la UE", ha conclòs Ferraz.