Alumnes de segona ensenyança de Santa Coloma (Andorra la Vella) a l’aula, fent ús de les tauletes. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Andorra destina 70,5 milions d'euros en educació

La despesa del 2018 suposa un increment del 2,1% respecte a l'any anterior

Andorra la Vella.- La despesa pública en educació al Principat d'Andorra, que inclou la despesa educativa realitzada per l'administració central i la Universitat d'Andorra, se situa en 70,5 milions d'euros l'any 2018. Aquesta xifra suposa un increment del 2,1% respecte a l'any anterior i representa el 2,6% del Producte Interior Brut (PIB), tal com ha publicat aquest dijous el departament d'Estadística.

En termes de nivells educatius, el principal augment de la despesa es concentra en l'àmbit de la formació professional, segona ensenyança i batxillerat, amb un increment anual del 7,9%, 5,8% i 4,7% respectivament. L'única que ha tingut una variació anual negativa ha estat l'ensenyament superior amb un 0,3%.

A banda, en la despesa pública en educació a Andorra, també s'hi han de sumar les aportacions que fan Espanya i França per a la despesa educativa dels seus respectius sistemes establerts al Principat, que el 2018 es va ser de 31,4 milions. Per tant, la despesa total, tenint en compte totes les aportacions, va ser de 92,1 milions d'euros.