Una imatge del Mobile World Congress de l'any passat. (Foto: Mobile World Congress)
Innovació

Degoteig d'anul·lacions al Mobile World Congress

Ja són catorze les empreses que han anunciat que no seran a la cita barcelonina

La fabricant de mòbils xinesa Vivo ha anunciat aquest dimarts que no acudirà al Mobile World Congress (MWC) a Barcelona i amb ella són almenys catorze les companyies que han cancel·lat la seva participació, a causa de l'emergència sanitària global pel coronavirus, tal com informa EFE.

Vivo ha explicat en un comunicat que "la salut i la seguretat" dels seus empleats i del públic és la seva "principal prioritat", motiu pel qual cancel·la la seva presència al congrés mundial de mòbils i en altres esdeveniments previstos a finals d'aquest mes a Barcelona, de manera que triarà un altre lloc i data per presentar la seva nova gamma de telèfons Apex 2020.

Una altra de les noves baixes confirmades és la de la companyia de programari Amdocs, amb seu a Missouri (EUA) i d'origen israelià, que en una declaració del seu president a la seva web, Shuky Sheffer, ha adduït el mateix motiu, "la salut i la seguretat" dels seus empleats, clients i socis.

La consultora tecnològica canadenca Accedian ha indicat en el seu lloc d'internet que es dona de baixa del pròxim Mobile en una decisió que està motivada en el deure de "prendre les necessàries precaucions" davant el desenvolupament del virus i les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Una altra cancel·lació prové de la companyia nord-americana de comerç virtual CommScope, que ha explicat al seu web que "encara que la probabilitat de contagi del virus és baixa" no volen córrer riscos amb la salut dels seus empleats.

La fabricant de processadors taiwanesa MediaTek ha decidit, també, no tenir presència a Barcelona del 24 al 27 de febrer a causa del coronavirus, després d'una "acurada avaluació", segons ha publicat el mitjà especialitzat Engadget.com.

Aquest dimarts també s'ha donat de baixa la tecnològica nord-americana Intel, que ha confirmat a EFE que no estarà tampoc en la pròxima edició del Mobile, on tenia previst un exhibidor de 900 metres quadrats.

En els dies previs havien cancel·lat també altres grans empreses, com Amazon, LG, Ericsson, NTT Docomo, Sony, Umidigi, Nvidia i Gigaset.

D'altres firmes estan realitzant cancel·lacions parcials, com l'electrònica xinesa TCL Communication, que ha suspès alguns dels seus actes a Barcelona durant el congrés de mòbils, però no la presentació dels seus nous productes, segons ha detallat en un comunicat.

El consell general de GSMA, l'associació patronal mundial d'operadores de telecomunicacions que organitza l'MWC, es reunirà divendres que ve per avaluar la situació creada per les cancel·lacions i determinar si segueix endavant amb l'esdeveniment.

És una reunió ordinària del consell general de GSMA prevista des de fa temps, si bé el degoteig de baixes per part d'importants companyies tecnològiques fa que tingui una especial rellevància, perquè s'espera que prengui una decisió determinant.