Els Estats Units acusen Huawei de furtar secrets comercials. (Foto: Huawei)
Empresa

Huawei, acusada de robatori de secrets comercials

El gegant xinès veu les noves acusacions dels EUA com un intent d'"augmentar la pressió" sobre el conglomerat

El Govern nord-americà acusa el gegant xinès de les telecomunicacions Huawei del robatori de secrets comercials i assegura que aquesta empresa manté negocis il·legals amb Corea del Nord i ajuda l'Iran en la vigilància interna. L'acusació de 16 càrrecs de conspiració per robar secrets comercials i de violar la llei d'organitzacions corruptes i influenciades pel crim organitzat (RICO) contra Huawei Technologies, el fabricant més gran d'equips de telecomunicacions del món, i dues de les seves filials nord-americanes, es va presentar aquest dimecres passat en un tribunal federal de Brooklyn, a Nova York.

Una de les acusacions fa referència a la suposada pràctica que la companyia amb seu a la Xina fa servir des de fa temps per, mitjançant el frau i l'engany, apropiar-se indegudament de tecnologia avançada i propietat intel·lectual d'empreses nord-americanes, segones les manifestacions del departament de Justícia americà recollides per EFE.

El Govern nord-americà també acusa Huawei de treballar en projectes comercials i tecnològics en països subjectes a les seves sancions o a les de l'ONU, com l'Iran i Corea del Nord, així com de dur a terme esforços per ocultar l'abast d'aquests negocis.

El conglomerat xinès, que té més de 180.000 empleats i opera en més de 170 països, considera les noves acusacions dels EUA com un intent d'"augmentar la pressió" sobre l'empresa, en una campanya que, asseguren, es remunta a molts anys enrere.

"Aquesta nova acusació és part de l'intent del departament de Justícia per danyar irrevocablement la reputació i el negoci de Huawei per raons relacionades amb la competència en lloc de l'aplicació de la llei", ha dit a EFE l'empresa en un comunicat.

Segons Huawei, aquests nous càrrecs "no tenen fonament i es basen, principalment, en disputes civils reciclades dels últims 20 anys que han estat prèviament resoltes, litigades i, en alguns casos, rebutjades per jutges i jurats federals".

Des de fa temps, el govern dels EUA considera que els productes de l'empresa xinesa representen un risc per a la seguretat, a causa dels seus vincles amb l'executiu de Pequín.