Productes d'un supermercat. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

L'IPC del gener augmenta cinc dècimes i se situa a l'1,5%

Els principals grups que provoquen aquest augment són la cultura, vestit i calçat, i el transport

Andorra la Vella.- Segons publica el departament d'Estadística aquest dilluns, la variació anual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) del mes de gener és de l'1,5%. Aquesta xifra s'obté gràcies al resultat de les variacions observades en els grups de béns i serveis que componen aquest indicador. Els principals grups que provoquen que la variació d'aquest mes augmenti cinc dècimes respecte a l'enregistrada al mes de desembre (1%) són el grup de l'esbarjo, espectacles i cultura, que es recupera amb un punt i sis dècimes situant-se en el 0,4%; el grup de vestit i calçat, que amb un creixement d'un punt i cinc dècimes se situa al 3,2%, i el relatiu al transport, que experimenta un creixement d'un punt i tres dècimes (0,4%).

D'altra banda, el principal grup amb influència negativa és el que té a veure amb mobles, estris domèstics i servei per a la llar que, amb una variació de quatre dècimes menys, se situa al 0,5% a conseqüència d'un augment menor del preu de les cristalleries, vaixelles i estris domèstics.

Inflació subjacent

La inflació subjacent és la variació de l'IPC sense tenir en consideració els productes energètics i els frescos. Aquest mes de gener la variació anual se situa al 0,9%, sis dècimes inferior a l'IPC registrat al mateix mes de l'any anterior. Pel que fa a la resta de grups especials, cal destacar el creixement de tots ells, en especial els productes petroliers i els frescos.