La responsable d'RSC d'Andorra Telecom, Inés Martí; la directora d'Unicef Andorra, Marta Alberch, i la vicepresidenta de Càritas andorrana, Canòlich Baró. (Foto: M. R. F.)
Innovació

Andorra Telecom reparteix 9.600 euros per a projectes solidaris

Durant les festes de Nadal els nens van donar suport trucant al Pare Noel i als Reis d'Orient

Andorra la Vella.- Andorra Telecom ha repartit 9.622 euros que es destinaran a aquelles entitats socials que tenen números o SMS gratuïts atribuïts. La responsable d'RSC d'Andorra Telecom, Inés Martí, ha fet públiques les dades acompanyada de la directora d'Unicef Andorra, Marta Alberch, i la vicepresidenta de Caritas andorrana, Canòlich Baró. Els beneficiaris utilitzaran les recaptacions per finançar els seus projectes dins de l'àmbit solidari. Martí ha reconegut que des d'Andorra Telecom "creiem que el telèfon és una molt bona eina per dur a terme causes solidàries".

Pel que fa a Unicef Andorra, és titular de l'SMS 606 i del número de telèfon 120. Els 3.271 euros recaptats a través de les trucades al 120 aniran destinats íntegrament al programa per enfortir la formació dels infants amb discapacitat del Bhutan, un projecte que vetlla pel desenvolupament d'escoles inclusives i que dona suport a les adaptacions d'accessibilitat dels centres. Tots aquells que hagin enviat un missatge de text al 606, en canvi, hauran contribuït a un projecte solidari per als refugiats sirians que viuen en situació de conflicte en aquest país. Alberch ha volgut aprofitar la roda de premsa per agraïr a totes les persones que mitjançant "una trucada o un missatge" han ajudat l'entitat a complir els seus projectes solidaris.

Durant les festes nadalenques, el 121 va permetre als infants trucar i parlar directament amb el Pare Noel i els Reis d'Orient. Càritas va recaptar per aquest concepte un total de 2.125 euros al programa dirigit als infants del país amb necessitats diverses de suport. Baró ha recordat que "ja fa uns anys que l'entitat destina els diners recaptats amb el número curt 121 a cobrir necessitats com la compra de material escolar i classes de repàs d'infants del país. El darrer dels telèfons és el 141 i està administrat per la Plataforma d'ONGs d'Andorra. Els 1.780 euros recaptats van correspondre a la campanya de suport als damnificats pel pas del cicló tropical Idai ara fa un any per Moçambic, Zimbàbue i Malawi, causant centenars de morts i greus danys en infraestructures i equipaments.

D'altra banda, Andorra Telecom fa una convocatòria pública anual per adjudicar l’ús d’un número de tres dígits, la recaptació del qual va íntegrament destinada i sense cap despesa associada a un projecte específic. En el cas del 2019, els beneficiaris van ser Amida, Cooperand, Laika, Bomosa, Special Olympics i Infants del Món. En total, les sis entitats van obtenir uns ingressos de 2.325 euros gràcies als SMS enviats pels clients d’Andorra Telecom.