El consum d'energia elèctrica ha davallat al mes de gener. (Foto: M.P.)
Consum

Cau el consum d'energia al gener

La despesa en electricitat disminueix més de dos punts respecte al mateix període de l'any anterior

Andorra la Vella.- El consum d'energia durant el mes de gener del 2020 ha estat de 23.647 tones equivalents de petroli (TEP) i de 63.956 megawatts hora (Mwh). Aquest fet suposa una variació percentual positiva respecte al mes de gener de l'any anterior del 0,2% per al consum en TEP i una variació negativa del 2,3% per al consum en Mwh, tal com explica el departament d’Estadística en un comunicat.

Els grups amb dades representatives que presenten variacions positives quant al consum d'energia en TEP respecte al mateix mes del 2019 són la gasolina, amb un increment del 6,8%; el gasoil locomoció, amb un 0,8%, i el fuel domèstic, amb un 0,1. Per altra banda, el consum d'energia d'electricitat i el propà presenten variacions negatives destacables, amb un 2,3% i un 1,6% menys de consum respectivament.

Pel que fa a les dades acumulades en els darrers dotze mesos, el consum d'energia ha estat de 218.279 TEP i de 553.954 Mwh, fet que comporta un 2,1% menys de consum en TEP respecte al mateix període anterior i un 1,6% menys de consum en Mwh.