Gallardo i Rodríguez tanquen l'acord de col·laboració. (Foto: Actua)
Gallardo en la seva visita a la Universidad del Pacífico de Lima. (Foto: Actua)
Treball

Gallardo tanca un acord amb la Universitat del Pacífic amb avantatges pels andorrans

Estudiants, docents i investigadors del país podran gaudir d'una estada de formació gratuïta a Lima

Escaldes-Engordany.- El ministre de Presidència, Economia i Empresa i president d'Actua, Jordi Gallardo, ha signat un conveni amb la degana de la facultat d'Enginyeria de la Universitat del Pacífic (UP), Michelle Rodríguez, pel qual estudiants, docents i investigadors del país podran gaudir d'una estada de formació gratuïta a la UP de Lima. Gallardo ha explicat que l'objectiu és promoure la mobilitat internacional i estrènyer les col·laboracions en l'àmbit iberoamericà. "Es tracta d'un intercanvi formatiu on els nostres estudiants, docents i investigadors d'entitats andorranes podran participar en projectes desenvolupats per aquesta reconeguda universitat d'on han sortit diversos ministres, i el mateix podran fer ells en projectes desenvolupats per Actua Innovació". De fet, en els darrers tres anys ja han treballat projectes d'Actua sis estudiants de la UP i ara es vol potenciar que els andorrans puguin aprofitar aquesta oportunitat.

En la mateixa línia, Rodríguez ha destacat que "hem experimentat l'amabilitat dels andorrans i estem en deute amb ells". A més, ha afegit que són una universitat molt connectada al món, ja que reben més de 150 estudiants d'arreu. "Ens interessa que també coneguin la nostra cultura i les coses que estem fent aquí", ha indicat Rodríguez, qui ha assegurat que el Perú és un bon lloc poder desenvolupar els projectes que tenen a Andorra.

L'acord permet que cada any un estudiant, docent o investigador del país, pugui cursar la seva formació, per una durada mínima de tres mesos i màxima de cinc, a la UP amb les despeses de viatges, assegurança mèdica, allotjament i manutenció cobertes. El conveni entre la UP i Actua Innovació té una durada de tres anys.

D'altra banda, Gallardo també ha estat convidat a participar en una taula rodona amb alumnes de la facultat d'Enginyeria de la UP on juntament amb la directora general d'Innovació, Tecnologia i Digitalització del ministeri de la Producció del Perú, Pamela Antonioli, han presentat els ecosistemes d'innovació d'Andorra i el Perú.