El podi femení. (Foto: Andbank)
Sector financer

Tomàs Mijares i Cristina Caba s'imposen al 31è Memorial Manuel Cerqueda d’esquí per a veterans

La cita compta amb el patrocini de l’entitat de banca privada Andbank

Andorra la Vella.- Tomàs Mijares i Cristina Caba es van imposar diumenge en la 31a edició del Campionat de Veterans Memorial Manuel Cerqueda. Corredors de diferents equips, tant nacionals com dels països veïns, hi van prendre part en aquesta cita esportiva que patrocina l’entitat de banca privada Andbank.

Aquesta cursa és un reconeixement als pioners de l’esport nacional, l’esquí, i en especial al primer president de l’esquí Club d’Andorra, Manuel Cerqueda i Escaler, el qual amb la seva gestió i direcció va començar a establir les relacions amb els països veïns i a impulsar l’esquí com a l’esport nacional del país.

L’Esquí Club d’Andorra es va fundar el 1945 amb presidència de Manuel Cerqueda i vicepresidència d’Agustí Marfany. L’any de la seva fundació, el club ja tenia 50 socis i la principal funció del club en aquesta època era la d’ajudar als socis a fer-se esquiadors.

Els primers esportistes andorrans que varen desfilar a l’estranger en representació del Principat van ser Francesc Viladomat, Lluís Molné i Josep Torrellardona, així com la primera vegada que es va hissar la bandera del país al so de l’himne andorrà.

El 29 de novembre de l’any 1965 i després de molts esforços s'aconsegueix que l’esquí sigui declarat esport d’interès nacional. Actualment, l’ECA té més de 250 corredors i 1.400 socis.

Enguany, la cursa va tenir lloc a la pista Esparver, a Soldeu el Tarter, i es va competir en la categoria d’eslàlom gegant. La categoria de veterans comença des de la dècada dels 40 fins als 80.