Els articles de vestit i calçat han provocat aquest descens en l'IPC. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

L'IPC del febrer se situa a l'1%

Cau cinc dècimes respecte al gener pel decreixement del grup vestit i calçat, i transport

Andorra la Vella.- La variació anual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) del mes de febrer és de l'1%, segons publica el departament d'Estadística aquest dilluns. Aquesta dada és resultat de les variacions observades en els grups de béns i serveis que componen l'IPC. Els principals grups que han provocat que la variació anual del mes de febrer disminueixi cinc dècimes respecte a l'enregistrada el mes de gener són el grup vestit i calçat amb un decreixement de tres i sis dècimes i el grup transport amb una disminució d'un punt i dues dècimes.

Per altra banda, els principals grups amb una influència positiva són el de begudes alcohòliques i tabac amb un augment de set dècimes i el de l'hoteleria i restauració amb un creixement de cinc dècimes.

Quant a la inflació subjacent, que és la variació de l'IPC sense tenir en consideració els productes energètics i els productes frescos, el mes de febrer del 2020 la variació anual s'ha situat al 0,7%, tres dècimes inferior a l'IPC registrat. Pel que fa a la resta dels grups especials, des d'Estadística destaquen el creixement de tots ells, sobretot el grup de productes petroliers.