L'edifici central de FEDA. (Foto: Arxiu)
Indicadors

Les dades de consum de FEDA experimenten una davallada del 38%

Des de la companyia asseguren que es tracta d'un marge que ja tenen "interioritzat"

Andorra la Vella.- Segons ha pogut saber l'ANA Economia, les dades de consum elèctric a data d'aquest dijous han experimentat una caiguda d'entre un 35% i 38% respecte al mateix dia de l'any passat. Albert Moles, director general de Forces Elèctriques d'Andorra (FEDA), atribueix aquesta davallada al tancament d'hotels i pistes d'esquí a conseqüència del brot de la Covid-19. Així i tot, Moles ha fet un crit a la calma, subratllant que aquest impacte "ja el tenim interioritzat", i ha afegit que en altres ocasions s'han trobat en situacions similars, posant com a exemple "una pujada del preu del petroli".

D'altra banda, Moles espera que a partir d'aquest dijous aquest marge s'estabilitzi i de cara al mes següent la comparativa respecte l'any passat no sigui "gaire diferent". L'impacte més negatiu sobre la companyia es va produir aquest diumenge, amb un descens del 20%.

El director general de FEDA ha explicat, també, a aquest mitjà que tots els tràmits que es poden fer amb la companyia "funcionen amb normalitat", tot i que ha apuntat que "els treballadors ho fan tot des de casa". En aquest sentit, Moles ha celebrat que no s'hagi produït, almenys de moment, cap contagi entre el personal de FEDA.