El coordinador de la CEA Micro, Felip Gallardo. (Foto: CEA)
Empresa

La CEA demana una renda setmanal per als autònoms

Seria de 300 euros mentre durés l’aturada general

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) creu que més enllà de les "mesures genèriques" amb les quals s'està treballant des de l’executiu, cal una prestació per als autònoms que els garanteixi uns ingressos mínims. I és que posen en relleu que aquests treballadors per compte propi són un dels col·lectius "més vulnerables en aquest moment, ja que la majoria deixarà de facturar mentre duri aquesta situació, i s’enfrontarà a fortes tensions de tresoreria".

Concreten que es tractaria d’una renda setmanal, d’uns 300 euros, mentre durés l’aturada general, que permetés fer front a les despeses bàsiques. Una aportació setmanal que correspondria aproximadament al 60% del salari mitjà de 2.111 euros.

En aquest sentit, exposen, i en relació a la llei òmnibus, que "demanar un crèdit tou a una entitat financera amb l’aval del Govern, és una solució provisional, però no farà més que ajornar el fons del problema, ja que tot allò que no s’ha facturat, ja no es recuperarà", asseguren.

Malgrat tot, des de la CEA Micro es valoren "positivament" les mesures de la llei òmnibus, tot recordant que moltes d'elles, com ara la flexibilització dels lloguers, la condonació de les cotitzacions a la CASS, així com l’ajornament i les rebaixes d'impostos, ja van ser proposades per la CEA en els primers estadis de la crisi.

La CEA Micro exhorta als responsables polítics a continuar treballant amb el mateix esperit d'unitat per preveure nous escenaris i noves mesures a mig termini si la situació s'allarga, tal com indiquen les previsions.