Sector financer

Fumata blanca

En la vessant macro, avui s’han donat a conèixer les xifres de confiança dels empresaris alemanys mesurades per l’índex IFO

El mercat descomptava que el Congrés dels Estats Units aprovés les mesures fiscals i després de dies de negociació, fumata blanca. 2 bilions de dòlars circularan per les venes de l’economia nord-americana -gentilesa del Capitoli- per alimentar llars, petites empreses, sectors estratègics, grans empreses, etc... Com el paper ho aguanta tot, caldrà estar atents a que aquestes mesures compromeses o promeses arribin als seus beneficiaris finals. Qualsevol retard en la seva implementació provocarà danys en l’economia més importants i més difícils de recuperar en el futur, a banda de repunts de la volatilitat en els mercats financers. Després del rebot d’ahir les borses continuen amb la seva inèrcia positiva, això si amb guanys més moderats que els de dimarts.

A Europa, com sempre cada país escombra cap a casa, ja es va veure recentment amb la petició d’equipament sanitari fet per Itàlia als seus socis i que aquests van respondre amb el silenci, els famosos Eurobonds o, el que és el mateix, la mutualització dels riscos serà per una propera crisi.

En la vessant macro, avui s’han donat a conèixer les xifres de confiança dels empresaris alemanys mesurades per l’índex IFO. Com era d’esperar aquest indicador ha patit un deteriorament respecte a la lectura del febrer i com és obvi s’explica per la propagació de la Covid-19. Les xifres són les següents:

 

  • Índex IFO --> 86,1 anterior 96
  • Situació actual --> 93 anterior 99
  • Expectatives: --> 79,7 anterior 93,1