L'agència comercial d'Andorra Telecom. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

Andorra Telecom aplicarà descomptes a empreses i autònoms

En cas que l’aturada hagi estat parcial, els descomptes seran del 80% sobre les quotes d’abonament mensual

Andorra la Vella.- Andorra Telecom ha emès un comunicat per informar que aplicarà tot un seguit de descomptes orientats a donar suport a les empreses i autònoms que han hagut d’aturar totalment o parcialment la seva activitat a causa de de la contenció de la Covid-19. Aquestes accions formen part del paquet de mesures excepcionals aprovades pel Govern per fer front a l’impacte sobre el teixit productiu de la situació d’emergència sanitària. Els autònoms i les petites empreses que han tancat portes en aplicació del decret de mesures excepcionals estaran exempts del pagament de les quotes d’abonament mensual de l’accés a Internet i de la telefonia fixa aquest mes de març i mentre el decret estigui vigent.

En cas que l’aturada hagi estat parcial, els descomptes seran del 80% sobre les quotes d’abonament mensual. A les empreses més grans amb activitat aturada per decret també se’ls alliberarà del pagament de les quotes d’abonament dels serveis de connectivitat incloent-hi: telefonia fixa empreses, canals de veu per a centraletes, les centraletes virtuals XVC, Internet Empreses d’Alta Capacitat, els mòduls d’accés a Internet i l’Intranet Nodes FTTH. També s’estableixen descomptes del 80% pels mateixos conceptes quan l’aturada hagi estat parcial. El tancament de la major part de les activitats es va produir per decret el 14 de març. La rebaixa en la factura de març s’aplicarà de manera automàtica en la part proporcional de les quotes d’abonament a partir d’aquesta data i s’allargarà mentre estiguin en vigor les mesures excepcionals.

Andorra Telecom ha calculat que l’import total dels descomptes a autònoms i empreses se situaria per sobre del mig milió d’euros mensuals i que beneficiaria més de 5.300 clients. Aquestes mesures se sumen a la facilitat per a les empreses que ho necessitin d’ajornar o fraccionar, en un terminis de fins a dotze mesos sense interessos, el pagament de les seves factures de telecomunicacions. En aquest cas, caldrà que ho comuniquin prèviament.