Edifici administratiu del Govern. (Foto: Arxiu ANA)
Sector públic

El Govern subvencionarà íntegrament alguns certificats electrònics

La mesura, que tindrà vigència durant l'exercici 2020, s'ha aprovat juntament amb el reglament de preus públics

Andorra la Vella.- El Govern ha aprovat el reglament de preus públics dels diferents tipus de serveis de certificació electrònica, que entrarà en vigor després de ser publicat al BOPA. En aquest sentit, l'executiu ha acordat subvencionar íntegrament per a l'exercici 2020 els preus públics corresponents a alguns certificats electrònics en totes les modalitats.

Pel que fa als certificats individuals, els de persona física i els de persona física amb professió regulada tindran un cost zero per als usuaris. En la mateixa línia, els certificats corporatius de l'administració pública com el de persona física al servei d'una administració pública i el segell de l'òrgan també seran subvencionats pel Govern. Quant a l'àmbit de les organitzacions privades, els certificats electrònics que entren dins el reglament són els certificats corporatius de persona física al servei d'una organització privada i el de segells d'empresa.

Finalment, també tindran un cost zero els certificats de representació de persona jurídica privada, pública o entitat sense personalitat jurídica. Els preus públics establerts d'aquests certificats, els quals el Govern n'assumirà íntegrament el cost, tenen un preu que oscil·la des dels 29 euros, fins als 200 que costa el de segells d'empresa.