Sector financer

Recuperació en V?

Avui tanquem el mes i el trimestre, i és un bon moment per recapitular quines mesures s’han adoptat durant aquests dies vertiginosos

Voliem esperar a comentar les dades de demà a la Xina amb la publicació del PMI Caixin de Manufactures; tanmateix com que les dades oficials del National Bureau of Statistics of China (NBS) tenen una elevada correlació amb el primer i, a més han estat positives, podem avançar-nos. Les dades del més de març han estat les següents:

 

  • NBS PMI Manufactures: 52 (anterior   35,7)

 

  • NBS PMI Serveis : 52,3  (anterior   29,6)

 

Si observem el gràfic es dibuixa clarament una “V”, que ens porta, fins i tot, a superar els nivells observats durant el mes de gener. Per segments d’empreses, les que millor han recuperat són les grans empreses fent quedar endarrerides les petites.

Veure gràfica

China Manufacturing Purchase Manager Index

Font National Bureau of Statistics of China

Avui tanquem el mes i el trimestre, i és un bon moment per recapitular quines mesures s’han adoptat durant aquests dies vertiginosos. Si ens fixem en els països del G7 més la Xina, que representen un 62,2% del PIB global, veiem que han iniciat programes d’estímul que suposen un 4,77% del PIB mundial. La magnitud i la ràpida actuació són unes bones notícies que buscaran evitar el dany en l'economia en forma de fallides empresarials i destrucció de llocs de treball.

En el front sanitari, a la Xina, el pitjor ja hauria passat i de manera progressiva els nivells d’activitat es van recuperant com s'ha esmentat; a Itàlia ja s’hauria assolit el pic de contagis, mentre Espanya mostra una tendència a l'estabilització; França, Alemanya o el Regne Unit es troben en fase d’expansió dels contagis; i als Estats Units la situació és més complexa per la gestió erràtica del seu president. Les mesures de confinament fins al 30 d’abril haurien de servir, com ja s’ha vist en altres països, per controlar la pandèmia en les properes setmanes.

De ben segur vindran temps millors; així que, aprenem les lliçons d’avui per millorar demà!