El ministre portaveu, Eric Jover, aquest dimecres a l'edifici admiistratiu del Govern. (Foto: SFG)
Sector públic

El Govern atorga 1,1 milions a 35 empreses en el marc del programa de crèdits tous

En total s'ha resolt 42 peticions, set de les quals s'han desestimat per no complir criteris de tresoreria

Andorra la Vella.- El Govern ha donat ja el vistiplau a un total de 35 sol·licituds d'empreses o autònoms en el marc del programa de crèdits tous. Així, tal com ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa d'aquest dimecres al vespre s'ha resolt ja un total de 42 sol·licituds i set han estat denegades per no complir amb els criteris de tresoreria que s'establien. Aquestes 35 peticions concedides sumen 1,1 milions en concepte d'ajudes per al funcionament de l'empresa i 71.000 euros per al refinançament de préstecs.

Jover ha manifestat que les 42 sol·licituds suposaven un total de 4 milions d'euros pel que fa a l'apartat de les ajudes per al funcionament de l'empresa, amb la qual cosa, l'import atorgat és el 29% del total; i que en refinançament sumaven 267.000 euros, dels quals se n'ha concedit el 27%. El portaveu del Govern ha subratllat el fet que els imports atorgats siguin força inferiors als sol·licitats, una qüestió que ja s'havia previst i ha incidit en la voluntat de l'executiu "d'accelerar" la resolució d'aquestes peticions, de manera que els empresaris puguin tenir accés a la liquiditat que els poden donar aquestes ajudes. Jover ha afegit que les peticions continuen arribant i que ja s'ha superat el miler, concretament són 1.099, xifra que representa un terç de la massa salarial total del país.

El portaveu de l'executiu també ha volgut informar que, de moment, el ministeri d'Educació i Ensenyament Superior ha decidit mantenir el calendari escolar com estava previst inicialment i ha afegit que, en funció "de com avanci" la situació d'emergència sanitària, es farien els ajustaments escaients. Ha recordat que les dues properes setmanes són festives en el calendari escolar i ha afegit que pel que fa a la setmana festiva del mes de maig, encara no s'ha res cap decisió. També ha manifestat que pel que fa al transport escolar es posposa el procés de sol·licitud -que normalment té lloc en aquestes dates- i ha fet una crida a la tranquil·litat de les famílies manifestant que s'anunciarà adequadament l'obertura del termini i que es donarà el temps suficient per realitzar els tràmits escaients.

Jover ha manifestat, també, que s'ha obert un nou expedient a una farmàcia per aplicar preus abusius. Interpel·lat sobre la possibilitat que el Govern faciliti l'aplicació d'expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTOs) ha destacat que és una de les possibilitats que hi hauria sobre la taula de cara a un segon paquet de mesures, si hi ha la necessitat que es tirin endavant.

A l'últim, ha destacat que el fons solidari ja ha rebut, a través dels comptes bancaris, 721.000 euros i ha fet esment de la donació de l'Associació de Dones d'Andorra (4.000 euros) i del col·legi d'arquitectes (2.000); també ha remarcat que ja s'han rebut 17.941 missatges SMS al telefon 828, a través dels quals s'ha  recaptat més de 35.000 euros.