Vehicles en un concessionari. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

El març es tanca amb 190 matriculacions de vehicles, un 47,5% menys que l'any passat

La caiguda més important es dona en turismes, amb un 52%

Andorra la Vella.- El mes de març s'ha tancat amb 190 matriculacions, la qual cosa suposa una variació percentual negativa del 47,5% respecte al mateix mes de l’any passat. Tal com indiquen les dades fetes públiques aquest dilluns pel departament d'Estadística, aquest mes tots els grups han presentat variacions negatives: turismes ha caigut un 52,0%; camions i camionetes, un 43,5%; altres, un 33,3% i motocicletes i ciclomotors, un 30,5%.

Les matriculacions de vehicles durant els darrers dotze mesos han ascendit a 4.305, que representa una variació percentual negativa del 5,8% respecte al mateix període anterior, en què es van matricular 4.570 vehicles. En aquests darrers dotze mesos, cal destacar que han viscut variacions positives camions i camionetes, amb un 7,5% i motocicletes i ciclomotors, amb un 5,0%. Per contra, els grups que han sofert variacions negatives són altres, amb un 12,1% i turismes, amb un 9,6%.

Pel que fa al tipus d'energia del vehicle, cal destacar que durant el mes de març els grups que han registrat variacions negatives són gasolina, amb un 54,6% i gasoil, amb un 44,3%. Pel que fa als vehicles elèctrics 100%, aquest mes se n'ha matriculat un; el mateix mes de l'any passat no se'n va matricular cap. Quant als vehicles híbrids, en termes globals se n'han matriculat deu, nou més que l'any anterior. Per últim, dels vehicles sense carburant, aquest mes de març se n’ha matriculat sis, és a dir, dos més que al mateix mes de l’any anterior.

Durant els darrers dotze mesos i en comparació amb el període anterior, cal destacar la reducció de matriculacions en els vehicles de gasolina, amb un 54,6% (és a dir, 137 vehicles), així com el descens en els vehicles de gasoil, amb un 44,3% (47 vehicles menys). En la resta de categories, s’han matriculat sis vehicles sense carburant; un vehicle elèctric 100%; nou vehicles del grup híbrids de gasolina no endollable i cap vehicle híbrid de gasolina endollable. Pel que fa als vehicles híbrids de gasoil no endollable, se n'ha matriculat un; i d'híbrids de gasoil endollable, cap.