La seu social de MoraBanc. (Foto: Arxiu ANA)
Sector financer

Fitch manté el ràting de MoraBanc en BBB-

L'agència valora que l'entitat està en "bones condicions" per superar l’impacte dels efectes econòmics del coronavirus

Andorra la Vella.- Fitch Ratings ha emès la valoració sobre el ràting de MoraBanc, mantenint-lo en BBB-. En la seva darrera nota, l’agència de qualificació ha valorat la situació i evolució de les entitats andorranes, i també el context econòmic actual marcat per l’emergència sanitària de la Covid-19.

En el seu informe, Fitch destaca que MoraBanc està en "bones condicions" per superar l’impacte dels efectes econòmics del coronavirus amb les seves ràtios “intactes” gràcies a la forta capitalització del banc, garantida per la seva filosofia de gestió conservadora, la seva rendibilitat amb creixement recurrent i flexibilitat financera.

Fitch valora positivament l’"elevada solvència" de MoraBanc que, a final del 2019, es va situar al 23,82% (ràtio CET1 'fully loaded'), i la bona ràtio de morositat del 3,3%. Aquests indicadors, situats per sobre de la mitjana de bancs europeus, aporten una flexibilitat financera valuosa per afrontar el principal risc per al sector que veu Fitch, un eventual augment de la morositat.

El president de MoraBanc, Pedro González Grau, considera que “el manteniment del ràting en un moment com l’actual és una excel·lent notícia i estem en bona situació per superar la crisi gràcies a les nostres forces que ens diferencien com la solvència, el creixement recurrent, la morositat baixa i la capacitat d’inversió”.

Al seu torn, el director general de MoraBanc, Lluís Alsina, està satisfet de la qualificació de Fitch i destaca “la bona trajectòria del banc en els darrers anys. Hem crescut i enfortit el nostre balanç i això ens ajuda a afrontar l’impacte de la Covid-19, una situació que recull Fitch en el seu informe i que posa en valor la feina de tot l’equip”.

MoraBanc va tancar l’exercici 2019 amb resultats creixents per tercer any consecutiu. El benefici va augmentar un 4,5% fins als 25,14 milions d’euros, i els recursos gestionats van arribar als 7.514 milions d’euros, un 15% més que l’any anterior.