Sector financer

No hi ha vacuna... de moment

Gilead Sciences ha fracassat en l'estudi del seu nou fàrmac

Els guanys que acumulaven els índexs dels Estats Units es van esvair en el mateix moment en què es va saber que els treballs que estava duent a terme Gilead Sciences en el nou fàrmac, remdesivir, del qual havíem parlat dies enrere, han estat un fracàs. S'allunya doncs la possibilitat d'obtenir una vacuna en un termini menor als 18 mesos, temps aproximat que es triga en validar la seva eficàcia i seguretat. Els parquets d'Àsia i d'Europa s'han situat en terreny negatiu a l'espera que l'obertura dels parquets nord americans puguin donar una altra direcció. Aquesta notícia ha estat com una galleda d'aigua freda en un moment en què molts països fan plans per un desconfinament de la població amb l'objectiu de recuperar un semblant de normalitat. Normalitat que urgeix retrobar a la llum de les deficients xifres d’activitat que ahir comentàvem.

Aquest matí, a Alemanya, s'han publicat les xifres de confiança dels empresaris corresponents al mes d’abril. Les lectures que detallem tot seguit han estat per sota de les del mes de març:

- Clima de negocis: 74,3 / anterior 85,9

- Situació actual: 79,5 / anterior 92,9

- Expectatives a futur: 69,4/ anterior 79,5

Als Estats Units la xifra final de confiança dels consumidors corresponent al mes d’abril, enquesta elaborada per la Universitat de Michigan, s’ha situat en 71,8, respecte al 89,1 del març. Pel que fa a les ordres de béns no periples, aquest experimenta una contracció de 14,4% al març.

 

Caiguda de Nestlé

En el vessant micro, avui ha publicat els seus resultats trimestrals el gegant de l'alimentació suís, Nestlé. Durant el primer trimestre s'han situat en 20.182 milions de francs, fet que representa una caiguda del 6,2% respecte al mateix període del 2019, i que s'explica per les desinversions experimentades. A perímetre i tipus de canvi constants, les vendes haurien crescut a un ritme del 4,3%. Els bons resultats d'aquest primer trimestre s'expliquen per l'acaparament de producte derivat de la pandèmia. Fort increment de vendes de cafè i també d'aliments per a mascotes. La companyia manté les guies pel conjunt de l’exercici. Es continuen imposant els sectors defensius respecte dels cíclics.

Abans d'acabar dues recomanacions:

- Una de sanitària: no ingeriu lleixiu!

- L’altra, cinematogràfica (pel cap de setmana): molt adient per saber a què ens podríem enfrontar en el futur, The grapes of wrath (El raïm de la ira), dirigida pel nord americà John Ford l'any 1940. El film s’inspira en la novel·la del mateix títol de John Steinbeck i narra el viatge vers un futur millor emprès per una família de Sallisaw, Oklahoma, en els anys posteriors a la crisi del 1929 .

Segur que la trobareu interessant!