Eric Jover, portaveu del Govern, en roda de premsa. (Foto: SFG)
Sector públic

Concedits la majoria de crèdits tous demanats per empreses i autònoms per fer front a la crisi del coronavirus

Només s'han rebutjat 137 de les 1.502 sol·licituds estimades fins ara pel Govern

El ministre Portaveu, Eric Jover, ha explicat en la seva compareixença habitual que el Govern es troba en la fase final de la valoració de totes les empreses que han sol·licitat crèdits tous del primer paquet de mesures econòmiques. En aquest sentit, de les 1.502 demandes que s'han rebut, ja estan resoltes 1.271. Del total de peticions analitzades, s'han estimat totalment o parcialment 1.134, el que representa gairebé el 89% del total), i 137 han estat denegades.

Jover ha destacat que, en alguns casos, "la xifra que les empreses havien demanat, era superior a la que els crèdits tous poden donar". La quantia global demanada per empreses i autònoms és de 114 milions d'euros, dels quals 3,6 serien per a despeses de refinançament.

Retorn dels temporers argentins

Durant la roda de premsa, el portaveu del Govern també ha informat que, aquest diumenge a les dues de la tarda i des de Madrid, ha sortit un dels vols amb temporers argentins de col·lectius sensibles. El segon avió està previst que surti a les 8 del vespre i fins a un total de 14 persones d'aquesta nacionalitat puguin arribar a casa seva. A més, Jover ha avançat que, juntament amb el consolat d'Argentina a Barcelona, estan pendents de saber quants temporers d'Andorra tindrien una plaça en el pròxim vol que sortirà des de la capital catalana el 2 de maig. "Encara no hi ha xifres tancades però estem fent tot el possible perquè un grup important d'argentins que són a Andorra tinguin un lloc en aquest avió", ha remarcat. En aquest sentit, ha explicat que el departament d'Afers Socials té una llista amb tots els temporers interessats a retornar al seu país i en fa un seguiment per prioritzar la tornada dels més vulnerables.

Fons solidari

Per últim, Jover ha actualitzat les dades del fons de solidaritat i ha informat que, en aquests moments, la xifra arriba als 2.050.000 milions d'euros, entre donacions i missatges SMS (se n'han enviat un total de 27.556). Segons ha assegurat el ministre, "gràcies a la solidaritat de les associacions i la població en general, podrem assumir costos extraordinaris de factures corresponents a material sanitari o programes creats aquests dies per als col·lectius vulnerables".