L''stop lab' d'Andorra la Vella (Foto: Arxiu ANA)
Sector financer

Vall Banc aporta 5.000 euros per a la compra de material informàtic per als 'stop labs'

Quan finalitzi l'operativa dels tests aquest material informàtic serà lliurat a una institució benèfica

Vall Banc ha fet una aportació de 5.000 euros per a la compra de material informàtic necessari per als 'stops labs' que formen part de la logística que a partir de dilluns permetrà fer el doble test d’anticossos a tota la població del Principat. Aquesta donació tindrà una doble finalitat social, ja que un cop s’hagi acabat tota l’operativa dels tests, aquest material informàtic serà lliurat a una institució benèfica.
L’entitat participa en aquest estudi serològic que s’ha convertit "en un projecte pioner referent en l’àmbit internacional" i que permetrà quantificar l’abast global de la infecció al país i avaluar la situació present i la possible evolució de la pandèmia. Amb tota la informació que facilitin els tests, les autoritats podran adoptar les mesures adequades a les necessitats de cada moment, tant en l’àmbit sanitari com també en el de la reactivació econòmica.

Des de Vall Banc remarquen que, amb aquesta acció, "continuen" donant suport al Govern en la gestió de la crisi sanitària. Així, recorden que en un primer moment es va fer una donació de 30.000 euros al fons solidari per costejar la compra de material sanitari i l’acompanyament als col·lectius més vulnerables. També participa, com la resta d’entitats, en la concessió dels crèdits tous i ara com a intermediari per facilitar la subscripció de deute públic a curt termini, per fer front a les despeses generades degut a les mesures econòmiques adoptades per pal·liar els efectes del coronavirus.

"El compromís de l’entitat és estar al costat de la societat i com actor social i econòmic se suma a la lluita per fer front a la pandèmia i tots els efectes que està tenint al Principat", manifesten en un comunicat.

En la mateixa nota han volgut expressar el seu condol a totes les persones que han perdut un familiar o amic en aquesta epidèmia i animar a tots els malalts perquè puguin superar el virus "com més aviat millor".