El consum d'energia ha caigut durant el mes d'abril. (Foto: Arxiu ANA)
Consum

El consum elèctric del mes d'abril cau un 29%

La producció nacional ha permès cobrir un 51% de la demanda

Andorra la Vella.- El consum elèctric durant el mes d'abril ha estat de 34,2 GWh, una xifra que representa una disminució del 29% respecte al mateix mes de l’any passat. Aquesta dada, segons informen des de FEDA, s’explica per l'aturada anticipada de les estacions d’esquí i l'aturada de l'activitat econòmica a causa de la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, recorden que el mes d'abril de l'any passat, en canvi, s’havien registrat consums molt importants arran de la "forta demanda" d'electricitat fins a acabar la setmana santa (el 21 d'abril).

Al llarg d’aquest mes d'abril es poden distingir dos moments diferenciats: els primers 20 dies, en els quals la reducció de la demanda respecte al mateix període del 2019 ha estat del 31%; i els darrers deu dies del mes quan la reducció s’ha atenuat fins a un 20%.

Pel que fa al consum elèctric acumulat durant els quatre primers mesos de l'any, ascendeix als 202,1 GWh, que representa una disminució del 12,7% respecte al mateix període de l'any 2019.

D'altra banda, en relació amb la producció pròpia d'electricitat, durant el mes d'abril s'han generat 17,3 GWh entre la producció hidràulica (15,6 GWh), la d’origen tèrmic del Centre de tractament de residus (1,5 GWh) i la producció fotovoltaica (0,16 GWh). Aquest volum –que s’explica per l’avançament de la fosa de neu— representa un increment del 43% respecte a l'abril del 2019 i ha permès cobrir, amb producció pròpia, un 51% del consum elèctric del país.