Una persona posa benzina, en una imatge d'arxiu. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

El preu dels carburants continua a la baixa i situa la benzina 95 en 1,04 euros el litre, i el gasoil en 0,902

L’aturada radical de la mobilitat i l’activitat econòmica a causa de la Covid-19 provoca xifres mai vistes en les benzineres

Andorra la Vella.- Els preus dels carburants segueixen amb una tendència a la baixa i han registrat una disminució generalitzada durant l’abril. El registre, respecte el mes anterior, marca una caiguda del 3,8% en el cas de la gasolina sense plom 95 octans, situant-la en 1,042 euros el litre, de mitjana; del 3,6% pel que fa a la gasolina sense plom 98 octans, el que representa pagar 1,102 euros el litre, i del 4,2% en el cas del gasoil, que suposa trobar-lo a les benzineres a 0,902 euros el litre; si ens referim a gasoil de locomoció millorat, el preu ha baixat un 4,1% i marca 0,932 euros el litre. Val a dir que també el preu del gasoil de calefacció ha registrat una disminució del 8,2% i costa a 0,665 euros el litre, de mitjana.

Tal com remarca el departament d’Estadística en el document fet públic aquest dilluns, els preus de venda dels carburants s'han vist afectats per la crisi causada pel Covid-19 i, durant el mes d’abril, han patit una reducció atípica deguda a una aturada radical del seu consum. Les xifres constaten una tendència a la baixa en els darrers quatre mesos del preu dels carburants en general. Només el gasoil de locomoció millorat presenta una tendència a l’alça des del gener, tot i que mantenint-se en números negatius, ja que malgrat apujar lleugerament el seu preu, la caiguda general d’aquest carburant es manté en -2,8%.

Si els preus actuals es comparen amb el mes d’abril de l’any passat, s’ha produït també una disminució general dels carburants. La rebaixa és del 10,6% en benzina sense plom 95 octans i del 10,1% per a la gasolina sense plom 98 octans. En el cas del gasoil per a locomoció, s’ha reduït un 14,3% i un 18.8% en el gasoil de calefacció.