El Servei d'Immigració. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

El Govern aprova una quota de 600 autoritzacions de residència sense treball

El consell de ministres aprova allargar fins al 31 de maig el permís per als temporers

Andorra la Vella.- El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres el reglament de la quota d'autoritzacions d'immigració de residència sense treball, que estableix que es poden lliurar fins a 600 permisos d'aquesta tipologia. Tenint en compte que el darrer contingent de 600 autoritzacions que es va aprovar el 2017 es troba gairebé esgotat, s'ha considerat necessari activar una nova quota del mateix abast que permeti continuar donant resposta a aquesta demanda.

En l'actualitat, s'han exhaurit un total de 568 autoritzacions del contingent global de quota, distribuïdes en 454 autoritzacions de residència sense activitat lucrativa, 28 per projecció internacional, 77 per raons d'interès científic, cultural i esportiu, i 9 de residència per ingrés en centres geriàtrics privats o per ingrés en centres de cures mèdiques o terapèutiques privats. Les noves autoritzacions aprovades estan repartides igual que en la darrera quota.

D'altra banda, l'executiu també ha aprovat l'allargament fins al 31 de maig de les autoritzacions d'immigració temporals de totes aquelles persones que romanen a Andorra perquè els seus països no han permès el retorn dels nacionals o bé per les dificultats de mobilitat a causa de la pandèmia de la Covid-19.

El Govern ja va prorrogar l'1 d'abril les autoritzacions dels temporers fins al 3 de maig, ja que hi havia molts països, especialment de l'Amèrica del Sud, que van tancar el seu espai aeri. Un cop assolida aquesta data es va decidir tornar a allargar els permisos fins al 15 de maig i, vist que la situació actual segueix sent similar, s'ha aprovat prorrogar aquesta tipologia d'autoritzacions una altra vegada fins a finals de mes.

Nou vol amb temporers argentins

En qualsevol cas, el ministeri d'Afers Exteriors segueix en contacte i en coordinació amb la xarxa diplomàtica dels països d'origen dels temporers per agilitzar la seva repatriació. De fet, aquest dimecres ha sortit un nou vol des de Barcelona en direcció a Buenos Aires amb 75 temporers argentins que fins ara es trobaven al Principat.