Sector financer

S&P500 3.000!

No ens hem de deixar portar per l'eufòria ja que els múltiples de les companyies són molt exigents

La promesa de nous estímuls al Japó ha permès al Nikkei anotar-se un 2,63% per tancar a 21.271,17 punts. El màxim intradiari ens ha portat a nivells del passat 5 de març. Els inversors han recuperat l’optimisme a mesura que els negocis reobren les seves portes, però també pel que indicàvem a l’inici de la promesa de nous estímuls que accelerarien la recuperació econòmica. Tampoc cal oblidar les notícies positives que emanen del front sanitari, a uns contagis que és redueixen i unes investigacions que avancen. Novavax, després de superar els assajos clínics de Fase 1, estarà en disposició de fer proves en humans el proper mes. Merck, de la seva banda, ha anunciat que adquirirà la companyia austríaca Themis Bioscience (companyia que treballava amb l’Institut Pasteur) i col·laborarà amb l’organització International AIDS Vaccine Iniciative per desenvolupar una vacuna contra el COVID-19.

En aquest clima d’eufòria, l’índex S&P500 supera la cota dels 3.000 punts a l’obertura, impulsat per línies aèries, companyies de creuers, operadors d’hotels o agencies de viatges. Altres sectors també contribueixen amb generoses alces com el sector financer. Tanmateix novament ho advertim: no ens hem de deixar portar per aquesta eufòria ja que els múltiples de les companyies són molt exigents. Més quan a l’estela del rally s’estan produint rebaixes en les estimacions de beneficis. L’S&P500 acumula una caiguda des de l’inici de l’any de menys del 7% a hores d’ara.

Deute perifèric a la baixa

En aquest entorn de menor aversió al risc, el deute perifèric manté una tendència a la baixa de les rendibilitats; el 10 anys italià es negocia a nivells d’1,56% quan no fa pas gaires setmanes va arribar a marcar una rendibilitat del 2,40%. L’or s’allunya de la zona de màxims recents (1.748 dòlars) cotitzant l’unça a 1.716 dòlars. Sense oblidar que l’euro torna a fer una temptativa per superar la cota de l’1,10 enfront del bitllet verd a 1,0975.

En la vessant estrictament macro, poques referències avui. Es pot destacar l’índex GFK a Alemanya que mostra una recuperació de la confiança dels consumidors pel mes de juny fins a -18,9 des del -23,1 del maig. Als Estats Units les vendes d’habitatges nous a l’abril es van situar en 623.000 unitats en xifra anual, fet que representa un increment del 0,6% respecte a la lectura de l’abril. El consens dels analistes esperava una caiguda fins a les 480.000 unitats. Pel que fa als preus dels habitatges aquests es mantenen ferms.