El gràfic d'Estadística mostra la variació de l'IPC avançat. (Foto: Estadística)
Indicadors

L’IPC del maig recuperaria tres dècimes i se situaria al 0,6%

L'indicador trencaria la tendència a la baixa després de tres mesos

Andorra la Vella.- La variació interanual estimada de l’IPC al mes de maig del 2020 ha crescut un 0,6%. Segons el càlcul avançat que el departament d’Estadística ha fet sobre l’indicador, l’Índex de Preus de Consum augmentaria tres dècimes respecte a l’IPC avaluat al mes d’abril, que va registrar un increment del 0,3%. Així, es trencaria la tendència a la baixa dels últims tres mesos, d’ençà que al febrer, amb l’esclat de la pandèmia, els preus es van desestabilitzar.

Val a dir que des del 16 de març, per fer aquests càlculs no s’han recollit preus als punts de venda físics a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19. Per tal de garantir la recaptació de preus, en la mesura que ha estat possible, Estadística ha substituït la recollida física per la recollida telefònica i per Internet, en el cas que els consumidors podien continuar adquirint aquests productes o serveis. En el cas dels productes o serveis que no es podien oferir segons les mesures de restriccions, s’ha imputat els preus segons recomanacions establertes per part de l’Eurostat.

Indicador avançat a Espanya i França

Pel que fa als IPC avançats dels països veïns, a Espanya en el mes de maig cau un 1,0%. En cas de confirmar-se disminuiria tres dècimes respecte a la variació registrada al mes d’abril. A França, l’IPC avançat se situa al 0,2%, el que suposaria una disminució d’una dècima respecte a la variació registrada en el mes anterior.