Crèdit Andorra entra en l’accionariat del grup Assegur. (Foto: Arxiu ANA)
Sector financer

Crèdit Andorrà entra en l’accionariat del grup Assegur

Actiu Assegurances adquireix el 50% d’Assegur Diversos i el banc entra a formar part d’Assegur Vida

Andorra la Vella.- El grup Crèdit Andorrà ha arribat a un acord per entrar a formar part de l’accionariat del grup Assegur. L’acord entre les dues companyies referents al mercat assegurador del país permetrà al grup Crèdit Andorrà reforçar i incrementar el lideratge en el sector de les assegurances de vida i no vida a Andorra, explorar nous avantatges competitius i impulsar el negoci mutu, tal com informen des de l'entitat.

D’una banda, Actiu Assegurances, entitat participada pel grup Crèdit Andorrà, adquireix el 50% d’Assegur Diversos, negoci especialitzat en productes de no vida. D’altra banda, el banc entra a formar part d’Assegur Vida amb la compra del 50% de les accions.

Assegur és un grup referent del mercat assegurador andorrà que, amb una xarxa comercial pròpia i molt dinàmica, creix en les assegurances de diversos, vida risc i automòbil, àmbit de producte on disposa, a més, d’un posicionament i lideratge destacat, amb un 18% de quota de mercat.

L’operació s’emmarca, informen des de l'entitat, en l’estratègia "de buscar aliances que garanteixin el creixement futur de manera recurrent, incrementin la capacitat de desenvolupament del negoci assegurador i sumin valor afegit per als clients d’ambdues companyies".

"La nostra aposta pel sector assegurador és estratègica i complementària al negoci bancari. Aquesta operació reforça el nostre objectiu com a grup d’afrontar els reptes de futur amb garanties, ja que consolida encara més la nostra posició en el mercat assegurador i ens permetrà desenvolupar noves oportunitats de creixement futur i de generació de valor afegit per als nostres clients i accionistes", ha explicat el conseller executiu i director general del grup Crèdit Andorrà, Xavier Cornella.