Oficina del departament d'Ocupació. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

Puja el nombre d'assalariats al març respecte als de l'any passat tot i l'esclat de la Covid-19

La massa salarial va ser de 90,02 milions d'euros

Andorra la Vella.- El març del 2020, el nombre total d'assalariats va ser de 42.550 persones, el que representa una variació positiva de l'1,5% respecte al mateix mes de l'any anterior quan n'hi va haver 41.901. D'acord amb les dades dels darrers dotze mesos, la mitjana d'assalariats és de 39.883 persones, un 2% més que les dades del període anterior. El departament d'Estadística ha fet públiques aquest dijous aquestes dades on mostra que d'un mes de març a l'altre els sectors que van créixer més pel que fa al nombre d'assalariats són els de les Indústries manufactureres amb un 7,3%, el de la Construcció amb un 7,1% i el de les Activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials amb un 3,7%. Aquestes xifres s'han vist afectades per la crisi sanitària de la Covid-19, que va esclatar a mitjans d'aquest mes de març.

Per altra banda, sectors com els de les Llars que ocupen personal domèstic o els del Sistema financer van patir variacions negatives destacables amb un 2,6% i un 1,6% menys respectivament. També el nombre d'assalariats del sector de la Producció i distribució d'energia elèctrica, gas i aigua va caure en un 1,4% en comparació amb el març del 2019.

Pel que fa a la massa salarial total del mes de març del 2020 va ser de 90,02 milions d'euros, un 1,2% menys respecte al mateix mes de l'any anterior. En aquest punt, els sectors que van presentar variacions positives remarcables, segons el departament d'Estadística, van ser el d'Indústries manufactureres, amb un creixement del 6,4%, i el d'Altres activitats socials i serveis personals amb un 4,7% més. A més, el salari mitjà total declarat a la CASS per al mes de març del 2020 es va situar en els 2.115,50 euros, equivalent a una variació negativa del 2,7% respecte al salari mitjà de l'any anterior, quan va ser de 2.150,26 euros.