Grues al centre d'Andorra la Vella. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

D’especular amb l’habitatge a buscar el lloguer segur

Inversos estrangers que volen comprar pisos es mostren interessats en trobar inquilins residents i amb una feina estable

La crisi del coronavirus ha canviat moltes coses i el mercat de l’habitatge no està exempt de la influència de la Covid-19. Inversos estrangers que aquests dies s’han interessat en la compra d’habitatges al país tindrien la intenció de sumar-se al mercat del lloguer andorrà. Segons les immobiliàries consultades per l’ANA Economia, “pregunten per pisos que siguin accessibles a la població del país, amb l’objectiu de trobar inquilins que els garanteixin un benefici mensual estable”. La majoria d’habitatges que els inversos estan buscant en aquests moments tenen un preu que oscil·la al voltant dels 250.000 euros, “i que els permetria posar-los en lloguer per uns 900 euros al mes”, asseguren. “L’afany especulatiu s’esvaeix i ara el que es vol és estabilitat monetària”, recalquen.

Aquest nou perfil d’inversor atret per l’estabilitat i la sensació de seguretat que inspira el país, a més de la bona gestió que el Govern ha fet de la pandèmia, se sumaria al ja habitual que adquireix immobles de luxe destinats a ser segones o terceres residències. Tal com apunten algunes opinions del sector immobiliari, l’augment de l’oferta de lloguer podria “estabilitzar el mercat de cara als pròxims vuit mesos, ja que els preus havien arribat a ser poc accessibles”.

Per últim, els experts consideren que el nombre d’habitatges que puguin quedar lliures per al lloguer després de la baixada d’ocupació d’apartaments turístics com els d’Airbnb serà “anecdòtica”, i que en el cas de la venda d’habitatges, les rebaixes podrien ser “molt puntuals”, fruit “d’una necessitat particular de vendre”.