Una avioneta a l'aeroport d'Andorra-La Seu, en una imatge d'arxiu. (Foto: Arxiu ANA)
Sector públic

Gallardo confirma que dues empreses estan interessades a operar a l'aeroport de la Seu

El ministre assenyala que el moment actual pot ser propici per impulsar aquest establiment

Andorra la Vella.- Dues empreses, una d'espanyola i una altra de francesa, han mostrat el seu interès per operar vols des de l'aeroport Andorra-La Seu, una notícia que el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, valora de manera molt favorable i més tenint en compte l'actual context de crisi i que està afectant especialment les companyies aèries. En aquest sentit, Gallardo ha fet notar que lluny de perjudicar el fet que hi hagi empreses interessades en tenir activitat a aquest aeroport, la situació actual "pot beneficiar" que hi hagi aquests vols regulars, ja que semblaria que les empreses tenen avions disponibles i volen "apostar per noves rutes" que siguin sostenibles.

Aquestes dues empreses de les quals el ministre no ha volgut donar més detalls més enllà de la nacionalitat, que tenen "experiència" i que coneixen les característiques i l'evolució històrica de l'aeroport, podrien posar en marxa rutes de cara a aquest hivern i la voluntat de l'executiu, que vol tenir un rol "més gran" en la gestió d'aquest aeroport, seria que no es limitessin a l'hivern sinó que s'allarguessin tot l'any de tal manera que més enllà d'esquiadors poguessin arribar també turistes de negocis i de compres. En aquest sentit, ha remarcat Gallardo, serà molt important la implicació del sector privat i, per aquest motiu, ja s'han mantingut converses amb l'Empresa Familiar Andorrana (EFA), que ha mostrat el seu interès en aquesta infraestructura.

Precisament en el debat organitzat aquest divendres per l'EFA, el president de Grandvalira, Joan Viladomat, va posar sobre la taula la voluntat de portar esquiadors a través d'aquest aeroport a l'hivern. La ministra de Turisme, Verònica Canals, ha valorat aquesta possibilitat de manera "molt positiva", ja que potenciant aquest aeroport es fomenta "altra manera d'arribar" al país i també altre tipus de 'target', ja que es pot fer venir turistes que provinguin de destinacions més llunyanes. Com Gallardo, la titular de Turisme ha incidit en la importància que el sector privat s'impliqui en potenciar aquesta infraestructura.