Un moment de la reunió del Consell Econòmic i Social celebrada aquest dilluns. (Foto: M. P.)
Un moment de la reunió del Consell Econòmic i Social celebrada aquest dilluns. (Foto: M. P.)
Un moment de la reunió del Consell Econòmic i Social celebrada aquest dilluns. (Foto: M. P.)
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, durant la reunió del Consell Econòmic i Social celebrada aquest dilluns. (Foto: M. P.)
Empresa

Gallardo comparteix amb el Consell Econòmic i Social el plans d'ocupació i formació pels aturats en el marc de la Covid-19

La voluntat de l'executiu és fomentar el diàleg i fer extensibles els principals eixos d’actuació del Govern en matèria laboral

Andorra la Vella.- El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha presidit aquest dilluns una nova reunió del Consell Econòmic i Social (CES) amb l’objectiu de compartir el reglament que desenvolupa els plans d’ocupació i formació que el Govern està treballant per donar resposta i cobertura a les persones en atur involuntari en el context de l’emergència sanitària de la Covid-19.

En aquest sentit, cal recordar que el CES va crear-se a principis d’enguany amb la voluntat de constituir formalment un fòrum entre els agents socials del país en àmbits com ara el laboral, l’ocupacional i el socioeconòmic. De fet, l’òrgan està format per representants de l'executiu, de les organitzacions sindicals i patronals, i agents socials i econòmics, especialment empresarials.

Així doncs, amb la voluntat de fomentar el diàleg i fer extensibles els principals eixos d’actuació del Govern en matèria laboral en el marc de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2, Gallardo ha explicat els detalls del programa de millora de l’ocupabilitat mitjançant el sector públic, que s’haurà de sumar al pla pel sector privat que també s’està elaborant en paral·lel. Tal com ha recordat el ministre, els mateixos plans poden tenir un component formatiu en funció de les necessitats de cada persona.