El mininstre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. (Foto: M. P.)
Empresa

Aprovada una nova quota de 250 autoritzacions d'immigració de residència i treball per a autònoms

L'objectiu d'aquest nou reglament és continuar fomentant la inversió estrangera i afavorir la cohesió social

Andorra la Vella.- El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres un nou reglament de quota general de les autoritzacions d'immigració de residència i treball per compte propi, que contempla un total de 250 permisos nous. D'aquests, 50 queden reservats per a professionals liberals i 200 són per a altres supòsits de residència i treball per compte propi. Segons ha detallat el ministre portaveu, Eric Jover, s'ha decidit activar aquesta quota, ja que la darrera, aprovada el maig del 2019, també contemplava 250 permisos, dels quals 247 ja s'han esgotat. L'objectiu d'aquest nou reglament és continuar fomentant la inversió estrangera amb efectes positius per al mercat de treball nacional i afavorir la cohesió social.

D'altra banda, el portaveu del Govern també ha explicat una sèrie d'acords que s'han pres aquest matí, en matèria de Medi Ambient, en el marc de la reunió del consell de ministres. En aquest sentit, s'ha acordat l'adjudicació de la concessió de l'explotació i gestió del servei públic del refugi guardat del Comapderosa a l'empresa EMAP. Aquesta concessió marca un contracte on el Govern rebrà un cànon fix de 10.000 euros, així com un 8% de la "xifra de negoci que es desenvolupi durant el 2021 i el 2022", ha explicat Jover. La concessió s'allarga fins al 31 de desembre d'aquest any, moment en què quedarà prorrogat de manera tàcita fins al 31 de desembre del 2022 si cap de les dues parts no declara el contrari.

Segons Jover, l'acord permet continuar impulsant la xarxa de refugis guardats que permet donar la volta al país de manera sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Així mateix, el refugi ha d'esdevenir un punt de referència, d'avituallament i de descans. També ha de ser un punt d'informació sobre els paisatges, les zones humides, la biodiversitat i els valors del Comapedrosa.

També en clau mediambiental, el Govern ha aprovat els vedats temporals de caça i les zones d'activitats humana per a la temporada 2020-2021. En aquest sentit, s'ha establert com a vedats de caça temporals les parròquies d'Ordino i Escaldes-Engordany amb una sèrie de sectors ben delimitats. A més, amb la voluntat de protegir aquelles zones on l'activitat de la caça pot suposar un perill pel trànsit de persones, s'ha prohibit la seva pràctica a l'estació d'esquí de Grandvalira (entre els sectors de Canillo-El Forn, Soldeu i el Tarter), el camp de neu d'Ordino Arcalís, les estacions d'esquí d'Arinsal, Pal i el Pas de la Casa-Grau Roig, la zona d'esbarjo de la Comella, Naturlandia, el pla d'Engolasters i el Funicamp.

Suspensió de la figura del jugador no resident

Per últim, el Govern també ha aprovat la proposta de la secretaria d'Estat d'Esports de suprimir la figura del jugador no resident, prevista fins a l'actualitat, per a la pràctica del futbol nacional. Es considera que l'actual reglamentació en matèria d'immigració resol la situació que va dur en el seu moment a la creació d'aquesta figura. Així, no s'autoritzarà la contractació de jugadors que no disposin d'autorització d'immigració en vigor al Principat a partir de l'obertura del mercat d'aquest estiu.