Dos turistes en un hotel del Principat. (Foto: Arxiu ANA)
Turisme

L'ocupació hotelera frega el 60% tot i haver crescut menys que en anteriors caps de setmana

Canillo i Ordino són les parròquies que han patit més cancel·lacions

L'ocupació hotelera definitiva d'aquest cap de setmana passat es va situar en un 59,98%, un 3,38% més que la previsió que havia fet la Unió Hotelera d'Andorra (UHA). Tot i que l'ocupació real ha estat d'1,96 punts per sobre del previst abans del cap de setmana, la variació entre les previsions i les dades definitives ha estat menor que en anteriors caps de setmana. Des de l'UHA consideren que les notícies dels rebrots i les recomanacions fetes a l'àrea metropolitana de Barcelona i a altres municipis catalans pot haver influït. En aquest sentit, a través d'un comunicat expliquen que han patit algunes cancel·lacions de darrera hora, sobretot a les parròquies més altes.

Així, Canillo i Ordino han vist com el cap de setmana ha estat pitjor que les previsions que tenien, superant el 12% de decrement d'ocupació sobre el previst. La primera parròquia ha passat d'un 48,87% de previsió d'ocupació a un 42,80% final, i la segona d'un 65,43% a un 57,45%. Pel que fa a la resta de parròquies, totes han vist com la realitat ha superat les seves previsions i Escaldes-Engordany és on els hotels han experimentat una variació d'ocupació positiva de més del 13%, passant del 49,21% previst al 55,75% definitiu.

Pel que fa a la resta de parròquies, Encamp ha tingut finalment una ocupació del 75,50%, Andorra la Vella del 72,21%, La Massana del 70,46% i Sant Julià de Lòria del 35,50%. De cara al futur, des de l'UHA manifesten que cal estar molt atents a les notícies del país veí i veure com poden arribar a afectar de cara a les incertes previsions pel proper cap de setmana.