La piscina d'un cèntric hotel d'Andorra. (Foto: Novotel Andorra)
Turisme

Les reserves d'última hora fan pujar l'ocupació hotelera d'aquest cap de setmana

Per segona vegada consecutiva els establiments turístics es mantenen en un 60%

L’ocupació hotelera del cap de setmana passat es va situar al 57,83%, tot i les recomanacions de territoris veïns d'evitar desplaçaments innecessaris. És la xifra que fa pública aquest dilluns la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) després de confirmar amb el sector el nombre de pernoctacions de divendres 24 i dissabte 25 de juliol. L’ocupació real ha pujat en 5,95 punts respecte a les previsions que tenia l’UHA a les portes del cap de setmana passat, en gran part, a causa de l'elevat nombre de reserves d’última hora que s’estan produint aquesta temporada d’estiu.

L’ocupació hotelera es manté prop del 60% per segona setmana consecutiva tot i que l’UHA espera poder superar-la malgrat els advertiments dels països veïns i l’increment de casos de Covid-19 al Principat.

Per parròquies, la que més ocupació va tenir va ser Ordino, amb un 76,40% dels hotels plens i la Massana amb un 66,93%; les que menys, Canillo amb un 41,33% i Sant Julià de Lòria registrant un 37,83% d’ocupació, una mica per sota de la previsió que s’havia fet inicialment.