La façana de la seu de l'entitat a Nova York. (Foto: Fitch Ratings)
Sector públic

Fitch Ratings felicita Andorra per la seva diversificació del deute

L’agència d’avaluació ha refermat el ràting del país en BBB+ i la perspectiva en estable

Andorra la Vella.- L’agència d’avaluació Fitch Ratings ha refermat el ràting d’Andorra en BBB+ i la perspectiva en estable. Els avaluadors han valorat positivament la tasca de diversificació del deute andorrà, així com el procés d’adhesió al Fons Monetari Internacional (FMI). L’agència qualificadora posa en relleu i valora de manera positiva les polítiques d’internacionalització i diversificació del deute que allargarà el venciment promig del deute. Segons el comunicat enviat divendres a la nit, aquesta diversificació també hauria de permetre incrementar la sostenibilitat del deute.

Els avaluadors internacionals també destaquen els avenços que s’han fet des del Principat per concloure aquest mateix any el procés d’adhesió a l’FMI. La pertinença a l’òrgan, consideren, oferirà no tan sols una xarxa de seguretat financera, sinó també millorarà la transparència i homologació de les dades estadístiques del país.

Finalment, Fitch Ratings destaca que la dependència del sector turístic, lligada amb possibles rebrots de la pandèmia de COVID-19, resultarà en una recessió econòmica el 2020. No obstant, l’agència opina que Andorra té la capacitat d’absorbir sense efectes negatius en la seva macroeconomia a llarg termini aquesta crisi que afecta a la gran majoria de països.