Un hotel d'Andorra la Vella. (Foto: Aston Hotel)
Turisme

La Unió Hotelera d’Andorra (UHA) preveu que l'ocupació d'aquest estiu sigui la meitat de l'any passat

Creuen que les reserves d'última hora podrien augmentar si la pandèmia evoluciona favorablement

Mals auguris en el sector hoteler andorrà. La fràgil situació sanitària dels països veïns, sumada a les recomanacions europees de no viatjar a Espanya, i la por que encara tenen alguns ciutadans a sortir de vacances, fa preveure un mal estiu al Principat. Les campanyes d'Andorra Turisme i el lema 'Covid ready' que tanta difusió ha tingut dins i fora de les nostres fronteres, no haurien aconseguit vèncer el neguit dels viatgers davant possibles rebrots de coronavirus.

Coincidint amb el primer cap de setmana d'agost, data estrella per a l'inici de vacances, el director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol, ha explicat a l'ANA Economia que "si bé creiem que a l'agost hi haurà una mica més d'ocupació que al juliol, ara mateix tenim un 32% d'ocupació resrevada pel pròxim mes". Des de l'UHA volen esperar a veure les xifres de la setmana del 10 d'agost, "que serà la que realment ens dirà quina serà la dinàmica de la temporada", per fer conclusions. En aquest sentit, el director de l'entitat ha avançat que "serà un estiu molt més fluix que el de l'any passat, segurament amb un 50% menys d'ocupació".

Pujol ha recalcat, però, que és "complicat fer previsions ara mateix perquè qualsevol notícia que arriba dels països veïns ens afecta molt. Anem dia a dia, ja que hi ha moltes reserves d'última hora".

Previsions per al primer d'agost

La previsió de l'ocupació hotelera per aquest cap de setmana és lleugerament superior a la del cap de setmana anterior segons informa la Unió Hotelera d'Andorra (UHA) i se situa en un 54,17% per a les nits de divendres i dissabte, amb un 50,64 i un 57,69% respectivament. Per parròquies, la que tindrà una ocupació més alta serà Encamp, amb un 65,33%, mentre que les més baixes seran al Pas de la Casa amb un 39,50% de mitjana i Canillo amb un 41,42%. A la resta de parròquies hi haurà entre un 50 i un 60% d'ocupació. Així a la Massana es preveu un 58,51%, a Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria un 57,38%, a Ordino un 53,17% i a Escaldes-Engordany un 52,43%.