Productes d'alimentació en un supermercat. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

L'IPC avançat del mes de juliol se situa al 0,1%

Suposaria un increment de sis dècimes respecte al del juny

Andorra la Vella.- La variació interanual estimada de l'IPC al mes de juliol del 2020 és del 0,1%, segons el càlcul de l'indicador avançat. Tal com publica el departament d'Estadística, aquest indicador representa un càlcul previ de l'IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, augmentaria sis dècimes respecte a l'IPC avaluat al mes de juny quan va ser de -0,5%.

Pel que fa als països del voltant, l'IPC avançat d'Espanya del mes de juliol del 2020 se situa al -0,6%, que en cas de confirmar-se voldria dir que disminueix tres dècimes respecte a la variació registrada al mes de juny. D'altra banda, l'IPC avançat de França del mes de juliol se situa al 0,8%, el que significaria un augment de sis dècimes respecte al juny.

La diferència entre l'IPC i l'indicador avançat és la informació que s'utilitza. Així, l'IPC avançat suposa un càlcul previ de l'IPC, amb el 97% aproximat dels preus del juliol entrats i per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s'utilitza el mateix preu del mes anterior. Des d'Estadística s'informa que aquesta dada no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l'IPC i s'indica que es calcula aquest indicador avançat amb l'objectiu d'aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d'estadística de la Unió Europea.