Vehicles en un concessionari. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Les matriculacions de vehicles pugen un 30% al juliol

El balanç anual és negatiu amb una caiguda del 14,8%

Andorra la Vella.- Les matriculacions de vehicles durant el mes de juliol han estat de 506, el que suposa un 29,7% més respecte al juliol de l'any anterior. Aquest mes han tingut variacions positives la categoria de vehicles 'Altres' que ha crescut un 71,4%, les 'Motocicles i Ciclomotors' amb un 57,5% més i els 'Turismes' amb un creixement del 25,5%. Per contra, els 'Camions i Camionetes' presenten una variació negativa del 16,2%.

El departament d'Estadística ha fet públiques les xifres de matriculacions aquest dijous on expliquen que en els últims dotze mesos hi ha hagut 3.750 matriculacions, un 14,8% menys respecte al mateix període de l'any anterior quan es van matricular 4.399 vehicles. Des d'Estadística s'indica que aquesta disminució és deguda al fet que les matriculacions de març a juny es van veure afectades pel tancament causat per la Covid-19. Així, en els darrers dotze mesos, tots els grups de vehicles presenten variacions negatives: la categoria 'Altres' amb un -20,6%, els 'Turismes' amb un -17,9%, els 'Camions i Camionetes' amb un -6,2% i les 'Motocicletes i Ciclomotors' amb un -5%.

Pel que fa a les matriculacions per tipus d'energia, aquest mes de juliol els vehicles de gasolina i gasoil han crescut un 21,3 i un 19,4% respectivament. Quant als vehicles elèctrics 100%, se n'han matriculat 10, 3 més que en el juliol del 2019, i dels vehicles híbrids se n'han matriculat 33, 27 més que l'any anterior. En els vehicles sense carburant també han augmentat les matriculacions i aquest mes s'han matriculat 19, 10 més que al mateix mes de l'any anterior. Durant els darrers dotze mesos i en comparació amb el període anterior, des d'Estadística destaquen la reducció de matriculacions en els vehicles de gasolina amb un 18,5% menys i dels de gasoil amb una caiguda del 12,4%.

Per últim, amb les dades mensuals ajustades, és a dir, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l'any en què ens trobem, es constata una tendència general a la baixa, tot i que en aquest mes de juliol es troba positiva, amb un 9,9% de creixement.